Uw beste partner in elektrotechniek

Zorgen voor een betrouwbare elektrotechnische installatie! Deze doelstelling is al jaren hetzelfde. Piet Brouwer Elektrotechniek is werkzaam in de beroepsvaart, luxe jachtbouw, industrie en de levering van complete power solutions. Wat begon in 1961 is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend elektrotechnisch installatiebedrijf, dat wereldwijd opereert.

Satisfied customers


Worldwide specialist in turn key ship installations

Piet Brouwer Elektrotechniek heeft een omvangrijke en diverse portfolio als het gaat om de aanleg van elektrotechnische scheepsinstallaties in de beroepsvaart. Van klein tot groot, van visserij tot koopvaardij. Meestal wordt een totaalpakket geleverd dat bestaat uit ontwerp, aanleg, monitoring, bediening en levering. Techniek die onzichtbaar en in stilte zorgt dat alles functioneert.

Yacht automation at it’s best

Piet Brouwer Elektrotechniek heeft als turn-key systeemintegrator wereldwijd naam gemaakt in de luxe jachtbouw. Als experts zijn ze betrokken van ontwerp tot installatie en integratie van alle systemen aan boord. Complexe installaties en ingenieuze netwerken die moeiteloos samenwerken en daardoor zorgen voor een elektrotechnische installatie waar je op kunt vertrouwen. Innovatieve techniek, efficiënt aangelegd en met oog voor design.

Plug and play power solutions

Piet Brouwer Elektrotechniek is wereldwijd actief als het gaat om de levering van complete power solutions die zorgen dat de productie door kan gaan. De power solutions gaan van klein tot 10 megawatt en kunnen naar gelang de behoefte worden aangepast. De elektrische energievoorziening wordt geleverd met een of meer parallelle generatorsets in combinatie met UPS-systemen.

Altijd de passende oplossing voor industrie

Piet Brouwer Elektrotechniek is ook partner van een groot aantal industriële bedrijven. Dit gaat verder dan alleen de aanleg van de complete elektrotechnische installatie. Als wettelijk installatieverantwoordelijke verzorgt Piet Brouwer Elektrotechniek de periodieke keuringen, onderhoud, vervanging en het snel verhelpen van eventuele storingen.


Een familiebedrijf van harde werkers

In mei 1961 werd Piet Brouwer zelfstandig ondernemer op het voormalige eiland Urk, dat onlosmakelijk verbonden is met de visserij. Hij werd door zijn eerste opdrachtgever voor een ultimatum gesteld: jij doet het of we zoeken een ander. Met de nodige hulp heeft Piet uiteindelijk de stap gezet. ,,Het ging niet alleen om geld verdienen, maar ook elkaar helpen. Dat schept een band met tevreden klanten”, zo blikte de inmiddels overleden grondlegger terug. Nu, bijna zestig jaar later, staat de tweede generatie aan het roer van een wereldwijd opererend bedrijf met harde werkers die dag en nacht klaar staan voor hun klanten.


Nieuws