In beeld: Jonathan Mars – Project Manager

De carrière van Jonathan Mars bij Piet Brouwer elektrotechniek begon in 2013 met een afstudeerstage voor de opleiding HBO Electrotechniek. Na zijn opleiding werd Jonathan aangenomen als Project Engineer binnen de afdeling “Power Solutions”. Per 1 januari 2016 vervolgt hij zijn werkzaamheden bij Piet Brouwer als Project Manager, ook binnen de afdeling “Power Solutions”.

Als Project Manager is Jonathan verantwoordelijk voor zowel de projectmatige, financiële als technische kant van de Power Solutions projecten. “Ik houd contact met de klant en tegelijkertijd zorg ik dat de onderdelen van het aangeboden systeem technisch op elkaar worden afgestemd.” Daarnaast is hij verantwoordelijk voor alle hoogspanningsberekeningen om de dimensionering van de hoogspanningsonderdelen te bepalen die nodig zijn binnen het systeem.

De uitdagende projecten bij Piet Brouwer elektrotechniek spreken Jonathan enorm aan. “We werken nooit met serieprojecten binnen onze afdeling, ieder project is nieuw. Steeds weer moeten er technische vragen worden opgelost en nieuwe mogelijkheden worden aangehaald voor het oplossen van problemen. We hebben bij onze klanten ook een soort adviesfunctie, waardoor je als team heerlijk kunt sparren om tot het beste product te komen. Het is heel leuk om te werken met een compact team, dat je project na project ziet groeien.” 


Een van de projecten die Mars tot nu toe het meest is bijgebleven is een recent project van Piet Brouwer elektrotechniek in Gisenyi, Rwanda. “Dit was het eerste grote project waar ik vanaf het beginstadium tot de oplevering bij betrokken ben geweest. Ik ben zelf op locatie geweest om het project op te starten, op te leveren en af te ronden.”

Jonathan omschrijft Piet Brouwer elektrotechniek als “flexibel” en “nuchter”. De kracht van Piet Brouwer heeft volgens hem alles met deze woorden te maken. “Wij krijgen van de klanten vaak complimenten over de manier waarop wij ons werk uitvoeren. De flexibiliteit van alle werknemers binnen het bedrijf, monteurs, engineers en managers is iets wat de klanten enorm aanspreekt. Ons nuchtere karakter uit zich door niet teveel praatjes te hebben maar je handen te laten werken. Bij een probleem zoeken we eerst naar een oplossing, in plaats van te beginnen met roepen wat het de klant zou gaan kosten. Daarbij komt ook dat we met z`n allen een hart voor de zaak hebben. Of dit alles nou komt door de saamhorigheid van het dorp Urk, of de opvoeding die we genoten vanuit onze achtergrond en afkomst weet ik niet, maar het werkt wel zeer plezierig.”