In beeld: Project Manager Lub Visser

22 april 2021 : Na het afronden van de HTS – afstudeerrichting Telematica – ruim vijftien jaar geleden, ging Lub Visser niet direct op zoek naar een functie die bij zijn opleiding paste. Na een jaar met verschillende baantjes, begon het toch te kriebelen iets in de elektrotechniek te gaan doen. Via een familielid hoorde Lub dat Piet Brouwer Elektrotechniek op zoek was naar mensen. Lub solliciteerde met succes en in december 2006 trad hij in dienst als Project Engineer.

In 2015 kreeg Lub de functie van Project Manager waarbij hij verantwoordelijk is voor alles wat met het specifieke project te maken heeft. “Je zorgt ervoor dat er tekeningenpakketten beschikbaar komen voor de panelenbouw en voor de jongens aan boord voor het leggen en aansluiten van de kabels. Je doet bestellingen van materialen die nodig zijn voor de panelenbouw maar ook van materialen die aan boord worden gebruikt. Ook ben je verantwoordelijk voor de planning van het project wat inhoudt dat je zorgt dat alle kasten, materialen, kabels et cetera op tijd aanwezig zijn, maar ook dat er genoeg monteurs zijn om het werk op locatie te kunnen doen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de financiële kant van dit alles. Geen werkdag ziet er hetzelfde uit.”

Op de vraag welk project Lub het meest is bijgebleven antwoord hij resoluut: “Dat kan er maar één zijn: de Acta Orion. Het was een omvangrijke opdracht die in korte tijd opgeleverd moest worden. Ondanks de nodige stress momentjes ben ik enorm trots op de oplevering van dit project.”

Flexibel, collegiaal en inzet zijn de woorden die bij Lub opkomen als hij aan Piet Brouwer Elektrotechniek denkt. “Ik denk dat de hoge mate van flexibiliteit ons onderscheidend maakt. Daarnaast is de onderlinge sfeer tussen collega’s heel prettig. Een mooi bedrijf om voor te werken!”