In beeld: Projectmanager Landinstallaties & Power Solutions Gerrit Barends

Na de MAVO, MTS en diverse functies in de elektrotechniek kwam Gerrit 22 ½ jaar geleden terecht bij Piet Brouwer Elektrotechniek. “Vanaf dag één voelde ik me op mijn plek.”

Als projectleider Landinstallaties houdt Gerrit zich voornamelijk bezig met de calculatie, werkvoorbereiding en aansturing van projecten die niet maritiem zijn. Daarnaast is hij ook één van de projectleiders van de afdeling Power Solutions waarbij het om dezelfde werkzaamheden gaat maar dan voor projecten met name in het buitenland.

Een van de redenen waarom Gerrit het nog steeds zo leuk vindt om bij Piet Brouwer Elektrotechniek te werken is de afwisseling. “Iedere werkdag is weer anders. Naast calculeren, tekenen en voorbereidingswerk voor projecten ben ik regelmatig op pad voor het opnemen van werk of bezoek ik de monteurs op de projecten in uitvoering. Ik heb altijd dezelfde functie bij Piet Brouwer Elektrotechniek gehad, maar de uitdagingen zijn wel steeds verschoven en groter geworden. Met name de uitdagingen die Power Solutions heeft gebracht waren een verrijking van het takenpakket. Voor Power Solutions ga ik geregeld naar het buitenland voor het opnemen of afronden van projecten. Piet Brouwer Elektrotechniek is in al die jaren dat ik er werk niet stil blijven staan waardoor er na 22½ jaar nog steeds uitdagende, leuke projecten op mijn pad komen.”

Het project dat Gerrit het meest is bijgebleven is het uitbreiden van de installatie van de Parbo-brouwerij in Suriname. “Dit was mijn eerste buitenland project en de eerste keer in de tropen. Nog steeds heb ik regelmatig contact met de mensen daar.”

Toen Gerrit nog niet zo lang bij Piet Brouwer Elektrotechniek werkte, moest er een monteur voor een klus naar een schip in Zuid-Amerika. “Dat was destijds zo bijzonder dat we ons afvroegen of we de lokale krant hierover moesten inlichten. Nu gaan er bijna iedere week wel collega’s naar het buitenland. Zelf had ik nooit gedacht dat ik voor mijn werk in Suriname, Panama, Haïti, beide Congo’s, Burundi en Maleisië zou komen. Vooral het samenwerken met lokale bevolking is een verrijking van ervaringen en geeft je een ruimere blik op de wereld.”

Gerrit omschrijft Brouwer Elektrotechniek als een eerlijk, coöperatief en verantwoordelijk bedrijf. “Piet Brouwer Elektrotechniek zoekt op een eerlijke manier de beste oplossing voor haar klanten. We doen het samen: van de directie tot de monteurs op de werkvloer. De saamhorigheid is groot waardoor je er nooit alleen voor staat.”