Aanmelden voor onze nieuwsbrief

16 juli, 2020: Piet Brouwer Elektrotechniek heeft via partner Damen Shipyards Den Helder een opdracht mogen ontvangen voor de levering van vier hoofdschakelborden voor de Koninklijke Marine. 

29 juni, 2020: Lucas Post wist vijf jaar geleden na het behalen van zijn Havodiploma nog niet precies wat hij wilde studeren. Wel wist hij dat hij “iets met techniek” wilde doen. “Ik dacht: al werkend kom ik er achter wat ik leuk vind waardoor ik uiteindelijk veel gemotiveerder aan een studie begin.” Lucas solliciteerde bij Piet Brouwer Elektrotechniek en startte zijn carrière als hulpmonteur.

5 mei, 2020: MV Baltic (bouwnummer 009) was in 2017 de eerste in een serie van drie Ro-Ro schepen gebouwd door Hartman Marine Shipbuilding. Piet Brouwer Elektrotechniek was destijds verantwoordelijk voor de complete elektrische uitrusting en integratie van het alarm- en monitoring systeem.

1 mei, 2020: Na twee eerdere succesvol opgeleverde projecten bij Contest Yachts, heeft Piet Brouwer Elektrotechniek een nieuwe opdracht mogen ontvangen voor de elektrische installatie van een nieuw te bouwen 67-voets Contest zeiljacht. In lijn met de vorige jachten zal Piet Brouwer Elektrotechniek het engineeringpakket, mainswitchboard en de distributiepanelen en een volledig geïntegreerd alarm- en monitoring system leveren aan boord van de Contest 67CS.

28 april, 2020: Piet Brouwer Elektrotechniek heeft de opdracht ontvangen voor het ontwerp, de uitrusting en installatie van de elektrische systemen voor twee nieuwe zelflossende bulkschepen met hybride aandrijving, ontworpen en gebouwd door Royal Bodewes Shipyard. Het hybride systeem wordt ontworpen en geleverd door Wärtsilä, Piet Brouwer Elektrotechniek zorgt voor de integratie van het systeem als onderdeel van de complete elektrische installatie. De schepen van 9300 DWT zullen de eerste zijn in hun soort die worden uitgerust met de hybride oplossing.


7 november, 2019: Piet Brouwer elektrotechniek heeft de opdracht gekregen voor de engineering en installatie van het volledige elektrische systeem voor de rebuild van een 43-meter lang motorjacht. Daarnaast levert Piet Brouwer elektrotechniek het alarm- en monitoringssysteem, de NavCom installatie en het AV/IT systeem.


1 november, 2019: Van 18 tot en met 21 november 2019 komen 25.000 professionals uit de internationale maritieme industrie en bijna 1500 exposanten uit 50 landen in Amsterdam RAI bijeen op de Marine Equipment Trade Show.


1 november, 2019: Piet Brouwer elektrotechniek heeft de opdracht gekregen voor de vervanging van het mainswitchboard en de distributiepanelen aan boord van het houten zeiljacht SY Seljm. Dit klassieke zeiljacht is gebouwd in 1980 door de Italiaanse werf Sangermani, naar een ontwerp van Anselmo Boretti. Het jacht heeft de classificaties Lloyd's 100 +A1 LMC.


21 oktober, 2019: J Class Ranger ondergaat momenteel een refit bij Vitters Shipyard in Zwartsluis. Aan boord wordt een nieuw AMCS systeem geïnstalleerd, dat geleverd wordt door Piet Brouwer elektrotechniek’s zusterbedrijf Marble Automation.


8 oktober, 2019: Van 5 t/m 8 november vindt de 41e editie van Europort plaats in wereldhavenstad Rotterdam. De beurs heeft een sterke focus op innovatieve technologie en complexe scheepsbouw inclusief offshore-, bagger-, constructie-, marine-, binnenvaart- en visserijschepen en megajachten.


17 oktober, 2019: Nadat de eco bulkcarriers Arklow Wave Arklow Wind en Arklow Willow van scheepswerf Ferus Smit in februari te water zijn gelaten in het Duitse Leer, is Piet Brouwer elektrotechniek recent gestart met de installatie aan boord van het vierde schip van deze serie, de Arklow Wood.


17 oktober, 2019: Piet Brouwer elektrotechniek heeft onlangs de opdracht geregen voor het ontwerp, de levering en installatie van de complete elektrotechnische installatie aan boord van project 404 bij Royal Huisman Shipyard uit Vollenhove. Project 404 is een 59,7m lange full aluminium high performance sloop met een carbon composite superstructure. Het jacht wordt gebouwd onder Lloyd's register en MCA classificatie. Het jacht zal in 2022 worden afgeleverd. Meer informatie vindt u hier


16 oktober, 2019: In februari dit jaar heeft Piet Brouwer elektrotechniek MV Scot Carrier succesvol opgeleverd bij Royal Bodewes Shipyard in Hoogezand. Later dit jaar in juni volgde MV Tasman. Dit zijn de eerste twee schepen uit een serie van tien droge lading schepen die Piet Brouwer elektrotechniek in opdracht heeft bij Royal Bodewes.


16 oktober, 2019: Drie hi-tech MP-30 werkschepen welke worden gebouwd bij Scheepswerf Bijlsma Wartena uit Friesland zijn uitgerust met een hybride diesel elektrische voortstuwing ontworpen en geïnstalleerd door Piet Brouwer elektrotechniek.


15 oktober, 2019: De opvolger van de MS Western Rock is het elfde schip dat door Hartman Shipbuilding is gebouwd en het derde schip in deze serie. MS Eastern Rock is bijna 93 meter lang en beschikt over een "Roll-on Roll-off" systeem waarmee de vracht direct aan boord gereden kan worden zonder gebruik van een extra kraan en een "Open Top" waarmee (deels) zonder gesloten luiken kan worden gevaren.


24 september, 2019: Ook dit jaar is het team van Piet Brouwer weer aanwezig op de Monaco Yacht Show


1 september, 2019: Piet Brouwer elektrotechniek levert elektrische installaties Contest 67CS & 72CS opPiet Brouwer elektrotechniek levert elektrische installaties Contest 67CS & 72CS op


28 augustus, 2019: Succesvolle oplevering Piet Brouwer elektrotechniek E-installatie voor Korf Vis BV


24 augustus, 2019: Piet Brouwer Power Solutions: Power Solution voor mouterij is sterk staaltje partnership


1 augustus, 2019: Opdracht Piet Brouwer elektrotechniek Urker Purse-Seiner Twinrigger UK-22


17 juni, 2019: Piet Brouwer elektrotechniek krijgt nieuwe opdracht Royal Bodewes Shipyard en levert MV Tasman op

22 april, 2019: Piet Brouwer elektrotechniek is op 7,8, en 9 mei aanwezig op de vijftiende editie van Maritime Industry, de toonaangevende maritieme beurs in Evenementenhal Gorinchem.


28 februari, 2019: MV Scot Carrier, de eerste uit een serie van zeven droge lading schepen is succesvol opgeleverd bij Royal Bodewes Shipyard. 

24 februari, 2019: Op korte termijn wordt door Piet Brouwer elektrotechniek in de haven van Urk gestart met de werkzaamheden aan boord van MS Eastern Rock.

22 februari, 2019: De eco bulkcarriers Arklow Wave en Arklow Wind van de Groningse scheepswerf Ferus Smit zijn te water gelaten in het Duitse Leer.


19 februari, 2019: 
Albert Romkes en hoofdaannemer Hoekman Shipbuilding hebben Piet Brouwer elektrotechniek opdracht gegeven voor de elektrische installatie van de nieuw te bouwen UK-24 “Zuiderkruis”.

18 februari, 2019: Na de oplevering van de UK-150 zijn ook de werkzaamheden aan boord van de SC-10 succesvol afgerond. Piet Brouwer elektrotechniek leverde de E-installatie voor de viskotter van 32 bij 8,70 meter.

17 februari, 2019: In de haven van Urk is de refit van vissersschip GRE-33 “Vertrouwen” succesvol afgerond. Piet Brouwer elektrotechniek plaatste in de machinekamer een nieuw hoofdschakelpaneel met motorstarters voor de hydrauliekpompen.

15 februari, 2019:In Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti, wordt druk gewerkt aan de modernisering van de fabriek van Brana, een dochteronderneming van Heineken. Piet Brouwer Power Solutions is al sinds de beginfase van de verbouwing in 2014 nauw betrokken bij de modernisatieplannen.

7 februari, 2019:Piet Brouwer elektrotechniek gaat de complete elektrische installatie van de uitbreiding van AGRO Merchants Group in Urk (voorheen Coldstore) verzorgen. AGRO breidt de diepvriesopslag met vijftig procent uit waarmee de opslagcapaciteit stijgt van 28.000 naar 43.000 pallets.


15 Oktober, 2018: Onder de naam NAVCOM360 levert en installeert Piet Brouwer elektrotechniek nu ook alle navigatie- en communicatieapparatuur aan boord van luxe jachten. Hiermee wordt voldaan aan de steeds grotere vraag van werven en eigenaren om navcom-apparatuur te leveren en er service op te verlenen. Als onderscheidend servicegericht bedrijf was en blijft het leveren van deze apparatuur een passende aanvulling op het bestaande oplossingen- en dienstenpakket van Piet Brouwer elektrotechniek. 

24 oktober, 2018: Van 13 tot en met 15 november 2018 komen 25.000 professionals uit de internationale maritieme industrie en bijna 1500 exposanten uit 50 landen in Amsterdam RAI bijeen op de Marine Equipment Trade Show.

10 oktober, 2018: Contest Yachts en Piet Brouwer elektrotechniek hebben de intentie voor een langetermijn-samenwerking afgesloten. De eerste stappen zijn inmiddels gezet in de vorm van een opdracht voor het ontwerpen, leveren en installeren van een elektrische installatie voor een 67 en 72 voet zeiljacht. De installatie van beide zeiljachten is een 24V DC installatie in combinatie met een 230V 50 Hz boordnet, gevoed door één of meerdere generatoren.

3 september, 2018: Van dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 september 2018 zal Piet Brouwer elektrotechniek deelnemen aan de tweejaarlijkse vakbeurs SMM in Hamburg. Met meer dan 2.200 exposanten en ongeveer 50.000 bezoekers uit de hele wereld is SMM een van de meest toonaangevende beurzen uit de maritieme industrie. Samen met vijftig andere Nederlandse bedrijven zijn Piet Brouwer elektrotechniek en zusterbedrijf Marble Automation te vinden op het 950 m2 grote Holland Paviljoen van NMTin hal B7 op stand 719.

31 augustus, 2018: In het Groningse Hoogezand is een team van Piet Brouwer elektrotechniek voortvarend gestart met de werkzaamheden aan boord van het eerste van vier Bodewes Trader schepen.

Scheepswerf Royal Bodewes heeft Piet Brouwer elektrotechniek de opdracht gegeven voor het leveren van de complete elektrische installaties aan boord van vier schepen van het type Bodewes Trader, “Dry Cargo” (Droge Lading). De schepen variëren in lengte van 80 tot 100 meter en hebben een DWT van rond de 5.000 ton. De oplevering van de eerste Bodewes Trader staat komend najaar gepland.

30 augustus, 2018: Piet Brouwer elektrotechniek heeft van Royal Huisman Shipyard uit Vollenhove de opdracht gekregen voor het ontwerp, de levering en installatie van de complete elektrotechnische installatie van het meer dan 55 meter lange motorjacht Project “Phi”. “Een opdracht waarbij de intentie voor een langdurige samenwerking tussen beide partijen is uitgesproken en waar wij oprecht trots op zijn”, aldus Sales manager Piet Roskam van Piet Brouwer elektrotechniek.

29 augustus, 2018: Piet Brouwer elektrotechniek heeft de refitwerkzaamheden aan boord van zeiljacht G2 succesvol opgeleverd. De werkzaamheden vonden plaats bij Pendennis Shipyard in het Engelse Falmouth, Cornwall. Het 39 meter lange custom build jacht werd in 2009 gebouwd bij Vitters Shipyard onder de naam Cinderella IV, naar een ontwerp van Tripp Design.

28 augustus, 2018: Piet Brouwer elektrotechniek heeft de opdracht ontvangen voor de complete elektrotechnische installatie in het nieuw te bouwen bedrijfspand van Korf Vis BV in Urk. Voor de inkomende voeding van de netbeheerder levert Piet Brouwer elektrotechniek een hoogspanning inkoopstation, waaruit via een hoogspanningskabel een door Piet Brouwer elektrotechniek te leveren en installeren transformator van 1000 kVA gevoed gaat worden.

27 augustus, 2018: Piet Brouwer Power Solutions heeft een opdracht ontvangen van de Belgische moutproducent Boortmalt. Naast vestigingen in Europa breidt Boortmalt uit met een vestiging in Ethiopië, in Debre Birhan. Piet Brouwer Power Solutions gaat de complete elektrische installatie van de nieuwe vestiging ontwerpen, leveren en installeren. Er is gekozen voor Piet Brouwer Power Solutions vanwege onze ervaringen in Ethiopië. Dit samen met een verrassend alternatief ontwerp en een proactieve houding gaf de klant veel vertrouwen in Piet Brouwer.

Toen Jacob Hoekstra op veertienjarige leeftijd de keuze had gemaakt om elektromonteur te worden was het zijn vader die hem naar Piet Brouwer elektrotechniek stuurde. “Kijk maar eens of je daar op zaterdag en in de vakanties mag werken.” En dat mocht. “Mijn eerste taak was om alle bakjes met boutjes, moeren en adereindhulsjes - die door elkaar lagen - uit te zoeken. Sindsdien kan ik feilloos elk boutje benoemen. Toen ik mijn laatste MTS-stage liep bij Piet Brouwer elektrotechniek werd ik gevraagd of ik na mijn opleiding bij hen in dienst wilde komen als monteur. Dat is inmiddels alweer tweeëntwintig jaar geleden.”

17 april, 2018: Piet Brouwer elektrotechniek heeft recent een aantal Yachting projecten opgeleverd waaronder een upgrade aan boord van SY Missy en refitwerkzaamheden op MY Sherakhan and MY Dancing Hare. Aan boord van MY Secret voerde Piet Brouwer elektrotechniek een health check en een vijf jaars survey uit.

16 april, 2018: Royal Bodewes uit Hoogezand heeft Piet Brouwer elektrotechniek de opdracht gegeven voor het leveren van de complete elektrische installatie aan boord van vier schepen van het type Bodewes Trader, “Dry Cargo” (Droge Lading). Eén van de kwaliteiten van Piet Brouwer elektrotechniek is de snelheid en flexibiliteit waarmee ingesprongen kan worden op de planning van opdrachtgevers. Dit was ook voor Royal Bodewes een belangrijke reden om te kiezen voor Piet Brouwer elektrotechniek.

16 oktober, 2018: Piet Brouwer elektrotechniek is momenteel druk aan het werk op een aantal maritieme projecten waaronder de eerste van drie MPV-30 schepen van Scheepswerf Bijlsma Wartena en de nieuwe coasters bij Ferus Smit in het Duitse Leer. Ook in de visserij op onder meer de UK-150 van Quotter B.V., de SC-10 van SFB Hecht GmbH en de in 1992 op Urk gebouwde TX-14 “Grietje” van de familie Trap, dit schip ondergaat momenteel een grondige verbouwing op Urk. Verder is Piet Brouwer elektrotechniek momenteel werkzaam op de HD-36, de TX-94, de ZK-5, de HD-42, de TX-65, en op het support en crewtender vessel de Guardian van Braveheart Shipping. Daarnaast heeft Piet Brouwer elektrotechniek de opdracht ontvangen van Royal Bodewes uit Hoogezand voor het leveren van de complete elektrische installatie aan boord van vier nieuwbouwschepen van het type Bodewes Trader, “Dry Cargo” (Droge Lading).

13 april, 2018: Piet Brouwer elektrotechniek heeft de afgelopen periode een aantal Landinstallatie- projecten opgeleverd. De projecten variëren van stroomkasten voor een nieuwe drijvende steiger in de Willemshaven van Harlingen tot de vervanging van de verlichting van het kerkgebouw van de Hervormde Gemeente “De Bron” in Urk. Ook installeerde Piet Brouwer elektrotechniek nieuwe elektrische systemen voor de uitbreiding van Suplacon in Emmeloord en wordt gewerkt aan het ontwerp van de elektrische installatie in de nieuwbouw van Korf Vis in Urk.

27 maart, 2017: De Power Solutions afdeling van Piet Brouwer elektrotechniek heeft vijf nieuwe opdrachten mogen ontvangen: twee in Ethiopië, een in Cambodja en twee in Haïti. Alle vijf de projecten worden uitgevoerd voor brouwerijen.
 
Het eerste project in Ethiopië betreft een productie-uitbreiding van een brouwerij in Kilinto naar drie miljoen hectoliter. Piet Brouwer elektrotechniek levert en installeert een extra noodstroomgenerator en drie substations, waarvan een volledig gecontaineriseerd.

Wij willen u graag bedanken voor de samenwerking en het in ons gesteld vertrouwen van afgelopen jaar. Wij wensen u een fijne tijd van rust en bezinning toe en een heel voorspoedig, gezond en gezegend Nieuwjaar.

Directie en personeel Piet Brouwer Elektrotechniek

12 Oktober 2017: Van 14 tot en met 16 november 2017 komen meer dan 22.000 professionals uit de internationale maritieme industrie en bijna 1400 exposanten uit 50 landen in Amsterdam RAI bijeen op de Marine Equipment Trade Show.

1 november 2017: Van 7 t/m 10 november vindt de 39e editie van Europort plaats in wereldhavenstad Rotterdam. De beurs heeft een sterke focus op innovatieve technologie en complexe scheepsbouw inclusief offshore-, bagger-, constructie-, marine-, binnenvaart- en visserijschepen en megajachten.

31 oktober 2017: De TX-65 is een nieuwbouw garnalenkotter van 24 meter die wordt gebouwd door de VCU op Urk in combinatie met een groep Urker onderaannemers. In het verleden werden veel kotters op Urk gebouwd, maar de laatste jaren is dat niet meer gebeurd. Deze kotter is daarom bijzonder, omdat het sinds jaren de eerste volledig nieuw op Urk gebouwde kotter wordt. Deze kotter zal straks turn-key worden opgeleverd aan de familie Kalf uit Texel.

26 oktober, 2017: MS Western Rock is alweer het 10de schip wat door Hartman Shipbuilding wordt gebouwd. Het wordt het tweede schip van een nieuwe serie. Deze serie in grotendeels een kopie van de vorige serie schepen, maar met enkele “grote” aanpassingen. Zo is de accommodatie met de brug verplaatst van het achterschip naar het voorschip, waardoor er achterop een roro (roll-on/roll-off) klep kon worden gecreëerd, waarmee de vracht direct aan boord gereden kan worden zonder gebruik van een extra kraan.

26 oktober, 2017: Het 67m lange motorjacht “Global” is in 2007 opgeleverd door jachtwerf Lürssen uit Hamburg in Duitsland. Na 10 jaren gevaren te hebben, ligt het jacht op dit moment bij ICON Refits in Harlingen, voor een intensieve refit en onderhoudsperiode.

24 oktober 2017: Piet Brouwer elektrotechniek is enkele maanden geleden gestart met een algehele refit van de onder Schotse vlag varende viskotter PH 63 van de Urker rederijk Oprey Trawlers. Hiervoor is het schip vanuit Harlingen naar Urk gekomen waar het schip grotendeels is gestript. Het oude machinekamerhoofdbord is verwijderd en het schip is voorzien van een geheel nieuw hoofdbord. Om op de toekomst voorbereid te zijn, is bij het engineeren direct rekening gehouden met de mogelijkheid dat er op een later tijdstip zwaardere generatoren geplaats zullen worden. Hierdoor zullen er op dat moment geen ingrijpende aanpassingen aan het hoofdbord nodig zijn.

21 oktober 2017: Bij de firma Suplacon uit Emmeloord is Piet Brouwer elektrotechniek al ruim 20 jaar huisinstallateur. Daarom is er weer voor Piet Brouwer elektrotechniek gekozen voor de renovatie van bestaande elektrische systemen en de installatie van nieuwe elektrische systemen ten behoeve van de uitbreiding van Suplacon.

16 oktober 2017: De Baltic is alweer het 9de schip wat door Hartman Shipbuilding is gebouwd. Het is het eerste schip van een nieuwe serie. Deze serie in grotendeels een kopie van de vorige serie schepen, maar met enkele “grote” aanpassingen.

2 oktober 2017: Piet Brouwer Elektrotechniek heeft opdracht gekregen voor de installatie van een serie 3 hi-tech hybride werkschepen van Scheepswerf Bijlsma uit Friesland.

14 september 2017:  De Monaco Yacht Show is voor Piet Brouwer elektrotechniek ook dit jaar weer een mooie gelegenheid om u meer te vertellen over onze recente en unieke projecten in de jachtbouw. Voorbeelden daarvan zijn de oplevering van de elektrische systemen aan boord van het unieke Hartman motorjacht “Livingstone”, de hybride installatie aan boord van het 33 meter lange zeiljacht “Ribelle”, en de opdracht voor de aanleg van de elektrische installatie aan boord van het Gotham project van Icon Yachts.

14 september 2017:  Een van de grootste uitdagingen aan boord van high performance jachten is de energie voorziening en het power management. Om het gewicht zo laag mogelijk te houden en het comfort zo hoog mogelijk, installeert Piet Brouwer in deze situaties een hybride systeem.

14 september 2017:  Piet Brouwer elektrotechniek heeft onlangs een project voor WASA Dredging in Finland afgerond. Het ging om het ontwerp, de bouw en de installatie van het complete elektrische systeem aan boord twee nieuwe splitbarges (splijtbakken) die gebouwd worden door Scheepswerf Pattje in het Groningse Waterhuizen. 

13 september 2017: Recent heeft Piet Brouwer elektrotechniek de elektrische voorziening in het nieuwe bedrijfspand van Van Doorn Exportpacking uit Utrecht opgeleverd. Als onderdeel van deze installatie mocht Piet Brouwer een nagenoeg onderhoudsvrije en onbrandbare giethars transformator van 630kVA leveren en installeren die is voorzien van een primaire hoogspanning beveiliging.

13 juli 2017: Het ontwerp en de bouw van de elektrotechnische installatie van het 33 Meter SY Ribelle zat vol uitdagingen. Het zeiljacht moest mee kunnen doen aan internationale superjacht zeilwedstrijden en daarnaast optimaal comfort bieden aan de eigenaar. Daarom is een betrouwbaar, doordacht en professioneel geïnstalleerde installatie van cruciaal belang. Piet Brouwer elektrotechniek werkt aan de meest uitdagende projecten en ook voor dit project is wederom gebruik gemaakt van de vele jaren ervaring en kennis op het gebied van elektrotechniek aan boord van zeiljachten.

7 juli 2017: De Baltic is alweer het 9de schip wat door Hartman Shipbuilding is gebouwd. Het is het eerste schip van een nieuwe serie. Deze serie in grotendeels een kopie van de vorige serie schepen, maar met enkele “grote” aanpassingen. Zo is de accommodatie met de brug verplaatst van het achterschip naar het voorschip, waardoor er achterop een roro (roll-on/roll-off) klep kon worden gecreëerd, waarmee de vracht direct aan boord gereden kan worden zonder gebruik van een extra kraan.

12 juni 2017: De Power Solutions afdeling van Piet Brouwer elektrotechniek heeft in het verleden een nieuwe MV/LV-distributie mogen leveren aan bierbrouwerij Baru in Panama.

8 juni 2017: Recent heeft Piet Brouwer elektrotechniek voor Refresco, Europa ‘s grootste producent van frisdranken en vruchtensappen, de gehele elektrische distributie verzorgd voor een nieuwe Aseptic PET-flessen lijn in hun vestiging in Bodegraven.

6 juni 2017: ICON Yachts uit Harlingen heeft Piet Brouwer elektrotechniek opdracht gegeven voor het leveren van de complete elektrische installatie op het gebied van ontwerp, systeemintegratie, levering en installatie van het Gotham Project.

1 mei 2017: Piet Brouwer elektrotechniek heeft van SRF Shipyard uit Harlingen de opdracht ontvangen voor de engineering, inkoop en installatie van het elektrische systeem aan boord van de 20 meter lange Hollandse garnalenkotter ZK-5.

25 april 2017: Piet Brouwer elektrotechniek is op 9, 10 en 11 mei aanwezig op Maritime Industry, de toonaangevende maritieme beurs in Evenementenhal Gorinchem. Met meer dan 500 exposanten en ruim 14.000 bezoekers is Maritime Industry het meest complete platform voor de zeevaart, binnenvaart en visserij.

03 april 2017: Piet Brouwer Elektrotechniek heeft een uitstekende reputatie op het gebied van het verlenen van service. Met een team van gedreven werknemers wordt onze flexibele instelling, snelle service en kwaliteit wereldwijd gewaardeerd. Deze instelling maakt Piet Brouwer elektrotechniek tot uw ideale service partner.

30 maart 2017: Piet Brouwer heeft de afgelopen periode meerdere visserijprojecten succesvol opgeleverd waaronder de verlenging van UK-151 “Stellar”. Het schip is verlengd met vier meter en voorzien van een nieuw Flyshoot systeem. Dit nieuwe systeem is in combinatie ontwikkeld door dochteronderneming Marble Automation en Osey/VCU TCD Urk en wordt inmiddels succesvol toegepast.

27 maart 2017: Om de opkomende markt van Ivoorkust aan te boren heeft één van ’s werelds grootste bierbrouwers een splinternieuwe brouwerij gebouwd met een capaciteit van 1,6 miljoen hectoliter. Piet Brouwer elektrotechniek werd vanwege de succesvolle samenwerking in eerdere projecten ook voor dit project gecontracteerd.

22 maart 2017: Al dertig jaar is Piet Brouwer elektrotechniek de huisinstallateur van Suplacon Plaatbewerking uit Emmeloord. In de afgelopen drie decennia zijn beide bedrijven uitgegroeid tot toonaangevende ondernemingen in hun bedrijfstak.

20 maart 2017: Op Mallorca is er afgelopen winter door Piet Brouwer elektrotechniek hard gewerkt aan drie grote refit projecten. Zo werd de refit van SY Ghost succesvol afgerond en vonden er werkzaamheden plaats aan SY Saudade en SY Red Dragon.

16 maart 2017: Sinds 1 maart 2017 is Piet Brouwer lid van brancheorganisatie “Netherlands Maritime Technology”.  NMT is in het binnen- en buitenland een toegangspoort tot en belangenbehartiger voor de Nederlandse maritiem-technologische sector. Netherlands Maritime Technology heeft ruim vierhonderd leden, bestaande uit scheepswerven, maritieme toeleveranciers en dienstverleners die samen een succesvol, zakelijk netwerk vormen.

19 december 2016: Piet Brouwer elektrotechniek uit Urk heeft vijf nieuwe opdrachten ontvangen. Het gaat om de levering van een E-installatie voor vier bulkcarriers bij Ferus Smit en om de levering van het AC systeem aan boord van de Oyster 118. Daarnaast is getekend voor de levering van een E-installatie voor twee nieuwe viskotters UK 150 van Quotter B.V. en SC 10 van SFB Hecht GmbH en voor een project inzake de verlenging van de veerboot “Noord-Nederland” van Rederij Doeksen bij Damen Shiprepair Harlingen. Ook is Piet Brouwer elektrotechniek gevraagd voor het aanpassen van de elektrische installatie voor de verlenging van viskotter HD36.

31 oktober 2016: Van 15 tot en met 17 november 2016 komen meer dan 22.000 professionals uit de internationale maritieme industrie en bijna 1400 exposanten uit 50 landen in Amsterdam RAI bijeen op de Marine Equipment Trade Show.

28 oktober 2016: Piet Brouwer elektrotechniek heeft onlangs getekend voor twee nieuwe opdrachten.

26 oktober 2016: Onlangs heeft Piet Brouwer elektrotechniek de werkzaamheden aan het 33 meter lange zeiljacht “Missy” van Vitters Shipyard succesvol afgerond. Piet Brouwer is verantwoordelijk voor de complete elektrische installatie, die in nauw overleg met het projectteam van Vitters Shipyard is ontworpen en aangelegd. Marble Automation, dochterbedrijf van Piet Brouwer, leverde het in eigen huis geprogrammeerde alarm- en monitoring systeem.

22 oktober 2016: De afdeling Power Solutions van Piet Brouwer elektrotechniek heeft een opdracht gekregen voor de levering van een volledig nieuwe energiedistributie voor de Tecate Brouwerij in Mexico.

17 oktober 2016: In de haven van Urk heeft Viskotter GRE 33 “Vertrouwen” zeven weken lang een ingrijpende refit ondergaan. Piet Brouwer elektrotechniek is nauw betrokken geweest bij de refit en heeft onder meer de oude lier vervangen voor een nieuwe, waarvoor het lierhok en een deel van de brug zijn verwijderd. Ook is er een nieuwe lessenaar inclusief graveerplaten geplaatst en aangesloten.

14 oktober 2016: Continuïteit is een belangrijk aspect voor de wereldwijde klantenkring van Piet Brouwer elektrotechniek. Door de toenemende groei van de wereldbevolking wordt probleemloze energievoorziening steeds minder vanzelfsprekend. Om die reden worden bij noodstroominstallaties vaker UPS-systemen toegepast welke een ononderbroken en schone voedingsspanning garanderen. “Uninterruptible Power Supply”-systemen zijn er in alle vormen en maten en het is afhankelijk van de toepassing welk type UPS het meest geschikt is. Piet Brouwer elektrotechniek legt uit welke toepassingen het meeste voorkomen in de praktijk en wat het verschil is tussen dynamische en statische UPS-systemen.

05 oktober 2016: Piet Brouwer elektrotechniek is aanstaande vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober aanwezig op Holland Fisheries Event in Urk; de visserij - en maritieme beurs van Nederland op het gebied van duurzame innovatie en techniek.

29 September 2016: Hartelijke groeten uit Zuid-Frankrijk, waar het team van Piet Brouwer elektrotechniek momenteel een bezoek brengt aan de Monaco Yacht Show. Dit jaar lopen we rond over de steigers zodat we zo veel mogelijk mensen kunnen ontmoeten!

1 augustus 2016: De komende maanden zijn Piet Brouwer elektrotechniek en dochteronderneming Marble Automation te vinden op verschillende beurzen in het binnen- en buitenland.

15 juni 2016: Piet Brouwer elektrotechniek heeft een volledig geautomatiseerde power plant van 6MVA ontwikkeld en geleverd aan een vestiging van’s lands grootste bierbrouwerij in Phnom Penh, Cambodja. Het project waaraan zes mensen van Piet Brouwer elektrotechniek gedurende anderhalf jaar hebben gewerkt, werd eind mei succesvol opgeleverd.

9 juni 2016: Piet Brouwer elektrotechniek heeft de werkzaamheden aan het 24 meter lange en 6,7 meter brede Hartman motorjacht ‘Livingstone’ succesvol voltooid. De Hartman Classic is te water gelaten en de komende weken zullen er proefvaarten plaatsvinden. Het schip beschikt over de modernste technieken en zal voornamelijk de kustwateren en Noorse Fjorden gaan bevaren.

6 juni 2016: Medio juni heeft Piet Brouwer elektrotechniek de aanpassingswerkzaamheden aan de elektrische installatie van Zorgcentrum Talma Haven op Urk succesvol afgerond. Het zorgcentrum wordt de komende jaren getransformeerd van een verzorgingshuis naar een woonzorglocatie voor bewoners met een zware zorgbehoefte.

1 juni 2016: Piet Brouwer elektrotechniek kijkt terug op een succesvolle Maritime Industry. De toonaangevende beurs voor de binnenvaart, zeevaart en visserij met meer dan 500 exposanten en ruim 15.000 bezoekers vond 24, 25 en 26 mei plaats in de Evenementenhal in Gorinchem.

20 mei 2016: Piet Brouwer elektrotechniek heeft een order ontvangen van het Finse WASA Dredging voor het ontwerp, de bouw en de installatie van het gehele elektrische systeem aan boord van twee nieuwe splitbarges. Daarnaast zal Piet Brouwer elektrotechniek het alarmsysteem, het branddetectiesysteem en de stuurhuisconsoles leveren voor de 65 meter lange splitbarges.

Piet Brouwer elektrotechniek is op 24, 25 en 26 mei aanwezig op Maritime Industry, de toonaangevende maritieme beurs in Gorinchem. Met meer dan 500 exposanten en ruim 15.000 bezoekers is Maritime Industry het meest complete platform voor de binnenvaart, zeevaart en visserij. Ontdek vernieuwingen op het gebied van onder andere duurzaamheid, scheepsbouw, reparatie/onderhoud en scholing. Deel uw kennis en blijf ook zelf op de hoogte van de ontwikkelingen in de sector. Uiteraard ontbreekt Piet Brouwer Electrotechniek niet op dit evenement. Wij verwelkomen u graag op onze stand 336.

Marble Automation, een dochteronderneming van Piet Brouwer elektrotechniek, heeft een nieuwe lijn aan haar productenserie toegevoegd: Marble brandalarmsystemen, een eigen lijn complete brandalarmsystemen voor de scheepvaart. De nieuwe productlijn is van hoogwaardige Marble kwaliteit en wordt geleverd met een service die van brandalarmsystemen mag worden verwacht: van het complete ontwerp, de engineering en tekeningen tot en met de levering en koppeling met het Marble AMCS System.

In 2014 is Piet Brouwer elektrotechniek gevraagd voor het ontwerp en de aanleg van de gehele elektrische installatie en diverse alarmsystemen aan boord van het 24 meter lange Drettmann Explorer Yacht. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de installatie op het luxe motorjacht, die in hoogwaardige Piet Brouwer elektrotechniek kwaliteit is uitgevoerd.

Piet Brouwer elektrotechniek is begin dit jaar gestart met een refit van het in 2002 gebouwde zeiljacht Windrose of Amsterdam. De refit vindt plaats bij Porto Adriano op Mallorca en wordt uitgevoerd vanuit de lokale vestiging van Piet Brouwer elektrotechniek op Palma de Mallorca.

Led verlichting is “in” en het maakt niet uit bij welke afdeling van Piet Brouwer elektrotechniek je werkt, je kunt gewoonweg niet meer om led heen. Van jacht tot kotter, luxe woningbouw of visverwerkingsbedrijf; het is allemaal led wat de klok slaat. Maar tegelijkertijd rijzen de vragen en de cowboyverhalen over led de pan uit en weet iedereen te vertellen hoe het zit en hoe het niet zit. 

Begin november is Windfarm Support Vessel ‘Acta Orion’ succesvol opgeleverd door CIG Shipbuilding aan opdrachtgever Acta Marine, een dochteronderneming van baggerbedrijf Van Oord. Aan boord van het 108 meter lange schip realiseerde Piet Brouwer elektrotechniek het ontwerp, de engineering, levering en aanleg van de complete elektrotechnische installatie, inclusief de dieselelektrische voortstuwingsinstallatie.

De afgelopen maanden stonden voor Piet Brouwer elektrotechniek in het teken van twee belangrijke internationale beurzen in november: Europort in Ahoy Rotterdam (3-6 november) gevolgd door de METSTRADE show in RAI Amsterdam 17-19 november). Zowel Europort als de METSTRADE show waren goed bezochte beurzen met ieder hun eigen ambiance en branchegerichte bezoekers.

Installatiebedrijf Piet Brouwer elektrotechniek heeft met ingang van 1 januari 2016 collega-installateur Elektrotechniek Harlingen overgenomen. Het Urker bedrijf is al jarenlang één van de toonaangevende bedrijven in Nederland op het gebied van elektrotechnische installaties in de visserij, op zeeschepen, superjachten en het wereldwijd leveren en installeren van noodstroomoplossingen voor de industrie.

Marble Automation, dochteronderneming van Piet Brouwer elektrotechniek, heeft van VCU/TCD opdracht gekregen voor de ontwikkeling van een besturing voor een vislierinstallatie die geschikt is voor de flyshoot- en twinrig vismethodes. De besturing maakt gebruik van hardware die al vele jaren bij Marble in gebruik is en die zijn betrouwbaarheid op vele projecten ruim heeft bewezen.

Van 17 t/m 19 november 2015 komen meer dan 21.000 professionals uit de internationale maritieme industrie en bijna 1400 exposanten uit 40 landen in Amsterdam RAI bijeen op de Marine Equipment Trade Show. Piet Brouwer Elektrotechniek en dochteronderneming Marble Automation zijn te vinden op standnummer 09.512 in het SuperYacht Pavilion. U bent van harte uitgenodigd om onze stand te bezoeken. Onze engineers zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden en u te informeren over onze activiteiten. Registreer u hier voor uw METS entreebewijs. We kijken uit naar uw komst!

Marsdiep 19
8321MC
Urk
Postbus: 140
Flevoland
Nederland