MV Baltic verbouwd tot fishfeed carrier

5 mei, 2020: MV Baltic (bouwnummer 009) was in 2017 de eerste in een serie van drie Ro-Ro schepen gebouwd door Hartman Marine Shipbuilding. Piet Brouwer Elektrotechniek was destijds verantwoordelijk voor de complete elektrische uitrusting en integratie van het alarm- en monitoring systeem.

MV Baltic is onlangs verkocht aan Eidsvaag A/S en wordt omgebouwd tot een zelflossende fish feed carrier. Hartman Marine Shipbuilding is verantwoordelijk voor de uitvoering van het complete project en Piet Brouwer elektrotechniek zal wederom de elektrische installatie verzorgen.

Het schip wordt voorzien van twee extra DP thrusters, een elektrische graafmachine om te laden en lossen en bijbehorende transportbanden en lossysteem. Om deze nieuwe apparatuur van stroom te voorzien, worden er drie extra generatoren geïnstalleerd met een 1600 kW distributiepaneel. Het doel is om de originele staat van de bestaande elektrische installatie zo veel mogelijk te behouden en te gebruiken voor de besturing en verplaatsing van het schip. Het nieuwe distributienetwerk zal gebruikt gaan worden voor laad- en lostoepassingen. Voor redundantie en toepassingen met lage belasting wordt een koppeling tussen beide netwerken geïnstalleerd.

De verbouwing van MV Baltic is een mooie opdracht met een uitdagende deadline maar met de engineers en monteurs van Piet Brouwer Elektrotechniek die bekend zijn met Hartman en MV Baltic hebben we er alle vertrouwen in deze klus te klaren en naar volle tevredenheid aan Eidsvaag af te leveren.

Piet Brouwer Elektrotechniek heeft een langdurige samenwerking met Hartman Marine Shipbuilding en heeft de elektrische systemen geïnstalleerd aan boord van alle nieuwbouwprojecten sinds bouwnummer 001 MV Deo-Volente in 2007. Daarnaast heeft Piet Brouwer Elektrotechniek ruime ervaring in het refitten van zeeschepen.