Een robuust antwoord op de maritieme uitdaging

Dit jaar zal een multifunctioneel zeegaand platform Eko-vation worden geïntroduceerd. Eko-vation kan zich snel transformeren in een diversiteit aan functionaliteiten op zee. Piet Brouwer elektrotechniek is partner in dit project.

De visserij zoekt momenteel naar mogelijkheden om kosten te besparen door met kleinere schepen te varen of de vaarsnelheid van bestaande schepen te verlagen. Aan de andere kant zorgt een hogere snelheid voor meer flexibiliteit en een sterke toename van de veelzijdige inzetbaarheid van het vaartuig.

Multifunctioneel maritiem ondernemerschap biedt mogelijkheden om het economisch fundament van maritieme bedrijven te verbreden en versterken. De inkomsten groeien, terwijl de investeringen en de operationele kosten minder snel stijgen. Brandstofkosten kunnen worden verlaagd met bijna 10 procent, uitgaande van optimale inzet van het schip.

Dit vraagt om een schip dat eenvoudig kan worden aangepast aan de veranderende wensen en eisen van (potentiële) opdrachtgevers. Na het succes van grote offshore schepen met een groot werkdek, is er nu een markt in opkomst voor kleinere, multifunctionele vaartuigen. Daarom is Eko-vation een robuust antwoord op een maritieme uitdaging van formaat.

Meer informatie: www.eko-vation.com