Mooie opdracht van Kramers’ Seafood

Familiebedrijf Kramers’ Seafood besloot eind vorig jaar om Fishmasters over te nemen omdat het huidige pand aan de Ambachtsweg op Urk verdere groei in de weg stond. Kramers’ Seafood is al jaren een gewaardeerde klant en Piet Brouwer Elektrotechniek is dan ook vanaf het begin betrokken bij het bouwproces.

23 April 2021 : Naast het pand aan het Noordgat wordt een uitbreiding van maar liefst 3500 vierkante meter gerealiseerd met een vriescel, expeditie en inpakhal. De bestaande verwerkingsruimtes van Fishmasters worden gedeeltelijk heringedeeld, zodat de processen van Kramers’ Seafood zo efficiënt mogelijk kunnen worden uitgevoerd.

De grootste uitdaging van dit project is de verdeling van energie binnen het pand. Het huidige energienet op Urk is vol en tot medio 2022 is er geen mogelijkheid om extra vermogen te krijgen. Door een betere verdeling over de bestaande transformatoren en de mogelijkheid om bij piekbelasting een generator bij te kunnen schakelen, kan Kramers’ Seafood toch de gewenste uitbreiding uitvoeren. De ervaring van Piet Brouwer Power Solutions komt hierbij goed van pas.

Op korte termijn wordt gestart met de interne verbouwing en medio juni staat de vriescel op het de planning.

Familiebedrijf Kramers’ Seafood besloot eind vorig jaar om Fishmasters over te nemen omdat het huidige pand aan de Ambachtsweg op Urk verdere groei in de weg stond. Kramers’ Seafood is al jaren een gewaarde klant en Piet Brouwer Elektrotechniek is dan ook vanaf het begin betrokken bij het bouwproces.