Nieuw hoofdschakelbord voor veerboot Vlieland

7 december, 2020: Piet Brouwer Elektrotechniek heeft onlangs een nieuw hoofdschakelbord gebouwd en geïnstalleerd in veerboot Vlieland van Rederij Doeksen. Het schip exploiteert een veerdienst over de Waddenzee tussen Harlingen en het eiland Vlieland.

Als gevolg van waterschade was een van de twee bestaande schakelborden compleet aan vervanging toe. Piet Brouwer Elektrotechniek heeft het bestaande hoofdschakelbord op zeer snelle wijze nagebouwd en waar nodig voorzien van de meest nieuwe apparatuur en componenten. Voor het optimaal synchroniseren en parallel zetten van de opnieuw geplaatste generatoren werd het nieuwe bord tevens voorzien van een modern AMCS systeem van zusterbedrijf Marble Automation.

Terwijl het schip op de kade lag bij Damen Shiprepair & Conversion werd ook gevraagd om een nieuw bewakings- en veiligheidssysteem op de Vlieland te installeren. Na een korte inbedrijfstelperiode en geslaagde proefvaart kon de Vlieland weer in de dienstregeling van Rederij Doeksen worden opgenomen.

Piet Brouwer Elektrotechniek is al vele jaren een vaste partner in elektrotechniek van Rederij Doeksen. Ook voor de afrondende elektrotechnische werkzaamheden voor de nieuwe veerboten Willem Barentsz en Willem de Vlamingh werd Piet Brouwer Elektrotechniek ingezet.