Nieuwbouw visserschip Z-24 ‘Elia’ voorzien van Piet Brouwer Elektrotechniek installatie

8 juli 2021: Visserij en Piet Brouwer Electrotechniek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: al sinds de oprichting in 1961 voorzien we vissersschepen van betrouwbare en veilige installaties. 

Begin dit jaar heeft Stéphane Vedelaar en partner Nina Degryse bij VCU-TCD op Urk opdracht gegeven voor de bouw van een nieuwe Z-24 ter vervanging van zijn huidige schip BOU-24 ‘Zeevonk’. “Na de TX-34, de ZK-5 en de HD-42 is de Z-24 een mooi aanvulling op onze portfolio”, aldus Sales Manager Piet Roskam. “Iedere opdracht is weer een uniek verhaal in ons 60-jarig bestaan. Of het nou gaat om een luxe jacht, een coaster of een garnalenkotter, veiligheid en kwaliteit op zee staan bij ons voorop.”

De Z-24 wordt momenteel afgebouwd in de haven van Urk door onze monteurs Johan Kooistra en Thimo van Hout. Binnenkort wordt begonnen met het testen en inbedrijfstellen. Piet Brouwer Elektrotechniek is verantwoordelijk voor de gehele elektrische installatie, van ontwerp, panelenbouw, installatie tot oplevering. Het schip is onder meer voorzien van twee generatoren van elk 80 kVA die onafhankelijk van elkaar het boordnet, de winch van 37 kW of de boegschroef van 30 kW kunnen voeden. Zowel de winch als de boegschroef worden aangestuurd middels een frequentieregelaar. Door de opzet van het gescheiden voeden van gebruikers wordt boordnetvervuiling door deze regelaars in zijn geheel voorkomen. Een eenvoudige, doeltreffende manier welke tevens voor extra bedrijfszekerheid zorgt.