Opdrachten voor Marble uit Dubai.

19 November 2012: Dochteronderneming van Piet Brouwer elektrotechniek, Marble automation, levert alarmerings- en monitoringssystemen op zeiljachten, motorjachten en allerlei werkschepen. Sinds dit jaar heeft Marble een nieuwe opdrachtgever. Jachtwerf Gulf Craft in Dubai heeft namelijk voor haar Majesty 135# en Majesty 125# gekozen voor Marble automation.

De gekozen systemen zijn opgebouwd uit een Alarm systeem en een Monitoring- en Control systeem. De alarmering wordt overzichtelijk getoond op een Hatteland scherm, dat tevens het geïntegreerde General Alarm laat zien. Daarnaast is er een Marble tankmeetsysteem ingebouwd. Doordat de tanktabellen nauwkeurig in het Marble systeem zijn ingevoerd, is een zeer accurate weergave en uitlezing van de tankinhouden mogelijk. Op de lay-out van het schip is de precieze locatie van de tank te zien.

Naast een aantal pompen die bediend worden via Marble, wordt ook de actuele status van de accu’s getoond. Ook hiervoor is gekozen voor een overzichtelijke opzet van de pagina wat een eenvoudige bediening waarborgt. Ook de waterdichte deuren en ramen worden in een lay-out van het jacht getoond. Ten slotte wordt de Navigatieverlichting via het scherm in de brug getoond.

De alarmen worden ook in de messroom weergegeven via een apart scherm. Daardoor kan de bemanning direct ingrijpen indien dat nodig is. Tenslotte is het brandalarm systeem via Modbus aan het Marble systeem gelinkt, zodat ook via een lay out van het schip een duidelijke overzicht van de brandmelders te zien is.