Oplevering systemen voor twee splitbarges

14 september 2017:  Piet Brouwer elektrotechniek heeft onlangs een project voor WASA Dredging in Finland afgerond. Het ging om het ontwerp, de bouw en de installatie van het complete elektrische systeem aan boord twee nieuwe splitbarges (splijtbakken) die gebouwd worden door Scheepswerf Pattje in het Groningse Waterhuizen. 

Gedurende het project bleken flexibiliteit en een nauwkeurige werkwijze cruciaal voor het slagen van het project. De systemen zijn geleverd en geïnstalleerd naar volle tevredenheid van de klant. Daarnaast leverde Piet Brouwer elektrotechniek het alarmsysteem, het branddetectiesysteem en de stuurhuisconsoles voor de twee 65-meter lange schepen.

WASA Dredging is een gerenommeerde Finse baggermaatschappij die bekend staat om het werken met backhoedredgers (varende graafmachines) en splitbarges (splijtbakken). Door de harde ondergrond en vele zwerfkeien in de Scandinavische wateren, wordt de bodem vaak eerst met explosieven opgeblazen, waarna backhoedredgers de ondergrond afgraven en splitbarges de bagger afvoeren.