Piet Brouwer Elektrotechniek levert elektrische installatie aan serie van zeven Arklow schepen

Voor een serie van zeven Arklow schepenvan 6.800 DWT heeft scheepswerf Royal Bodewes opnieuw voor Piet Brouwer Elektrotechniek gekozen om het complete pakket van engineering, panelenbouw, installatie en inbedrijfstellen te realiseren.

Tot het overige leveringspakket behoort onder meer de complete elektrische aandrijving voor de boegschroef, as-generator, monitoring van enkele tanks, een UMS alarmsysteem en het LED verlichtingspakket. Het programmeren van het alarm- en monitoringsysteem wordt gedaan door Marble Automation, het zusterbedrijf van Piet Brouwer Elektrotechniek.

Volgens projectmanager Lub Visser, gebeurt het mooiste werk aan boord van het schip. “We beginnen met de engineering en daarna kan het installeren beginnen. Met een team van enthousiaste monteurs, is de gehele elektrische installatie in twintig weken voltooid.”Na een succesvolle proefvaart is de Arklow Racer, de eerste in een serie van zeven, in week 7 van 2023 opgeleverd aan haar eigenaar, de Ierse rederij Arklow Shipping.

Intussen is het team van Piet Brouwer Elektrotechniek gestart met de installatie op het tweede (zuster)schip; de Arklow Rally.