Power Solutions: uitbreiding distributie brouwerij Panama

12 juni 2017: De Power Solutions afdeling van Piet Brouwer elektrotechniek heeft in het verleden een nieuwe MV/LV-distributie mogen leveren aan bierbrouwerij Baru in Panama.

Ook werd er een nieuwe gecontaineriseerde noodstroomgenerator van 1.000kVA ge├»nstalleerd. Omdat de klant destijds erg tevreden was over de kwaliteit en flexibiliteit van Piet Brouwer elektrotechniek bij de uitvoering van deze projecten, werd er dit jaar opnieuw een beroep op ons gedaan. 

Voor een nieuw te installeren productielijn had Baru met spoed een uitbreiding nodig van hun bestaande distributie. Piet Brouwer elektrotechniek kreeg de opdracht voor de levering van een custom build containerized substation met daarin een middenspanningsdistributie en een 1.000kVA step-down transformator. Daarnaast zal Piet Brouwer elektrotechniek een klasse 4A laagspanningsverdeler leveren welke verderop in de fabriek wordt geplaatst. Alles moet turn-key worden geleverd. Hoewel de opdracht pas begin april werd gegeven, moet het hele systeem op 1 september 2017 operationeel zijn. Een mooie uitdaging! Inmiddels is de containerbehuizing gereed en zal alles binnenkort worden verscheept richting Panama.