Installatie Vitters zeiljacht “Missy” opgeleverd

26 oktober 2016: Onlangs heeft Piet Brouwer elektrotechniek de werkzaamheden aan het 33 meter lange zeiljacht “Missy” van Vitters Shipyard succesvol afgerond. Piet Brouwer is verantwoordelijk voor de complete elektrische installatie, die in nauw overleg met het projectteam van Vitters Shipyard is ontworpen en aangelegd. Marble Automation, dochterbedrijf van Piet Brouwer, leverde het in eigen huis geprogrammeerde alarm- en monitoring systeem.

Het door Malcolm McKeon Yacht Design ontworpen zeiljacht “Missy” is gebouwd als performance cruising sloop en kan comfortabel gevaren worden maar ook worden ingezet als wedstrijdjacht. Vanwege het wedstijdkarakter van het jacht is gekozen voor een romp van lichtgewicht carbon fiber composiet, gebouwd door Green Marine, dochterbedrijf van Vitters in Southampton. Om zowel hoog aan de wind als in de ondiepere wateren te kunnen zeilen, kan de kiel omhoog worden getrokken.

Piet Brouwer elektrotechniek is al vele jaren één van de vaste installateurs van Vitters Shipyard. Door de jaren heen heeft Piet Brouwer de jachten Espiritu el Xarey, Drumbeg, Ghost, Mystère, Cinderella IV en Sarissa in Zwartsluis van een kwalitatief hoogwaardige installatie voorzien. Onlangs ontving Piet Brouwer wederom een opdracht van Vitters Shipyard voor het ontwerp en de aanleg van de complete elektrische installatie voor een nieuw te bouwen zeiljacht van 32,5 meter. Marble Automation zal een custom-build alarm- en monitoring systeem leveren.