29 juni, 2020: Lucas Post wist vijf jaar geleden na het behalen van zijn Havodiploma nog niet precies wat hij wilde studeren. Wel wist hij dat hij “iets met techniek” wilde doen. “Ik dacht: al werkend kom ik er achter wat ik leuk vind waardoor ik uiteindelijk veel gemotiveerder aan een studie begin.” Lucas solliciteerde bij Piet Brouwer Elektrotechniek en startte zijn carrière als hulpmonteur.

16 augustus, 2019: Nadat Sieger Koning (59) in 1979 zijn LTS-diploma haalt en daarna zijn monteurs- en installateurs diploma aan de Avondschool, werkt hij tot 1990 als monteur voor verschillende elektrotechnische bedrijven. In 1990 start Sieger als chef-monteur bij Elektrotechniek Harlingen. In 2016 wordt Elektrotechniek Harlingen overgenomen door Piet Brouwer elektrotechniek.

3 februari, 2019: De carrière van Reinier Romkes (25) bij Piet Brouwer elektrotechniek begon acht jaar geleden met een meeloopstage als assistent monteur. Tijdens zijn vervolgopleiding tot eerste monteur bleef hij vier dagen in de week bij Piet Brouwer elektrotechniek werken en ging hij een dag per week naar school. “Blijkbaar deed ik mijn werk goed want ik mocht blijven.” Reinier startte als elektromonteur op schepen waarbij hij kabels moest trekken op grote projecten, meeging als tweede man op vissersschepen en samen met een team coasters in elkaar zette.

3 september 2018: Toen Jacob Hoekstra op veertienjarige leeftijd de keuze had gemaakt om elektromonteur te worden was het zijn vader die hem naar Piet Brouwer elektrotechniek stuurde. “Kijk maar eens of je daar op zaterdag en in de vakanties mag werken.” En dat mocht. “Mijn eerste taak was om alle bakjes met boutjes, moeren en adereindhulsjes - die door elkaar lagen - uit te zoeken. Sindsdien kan ik feilloos elk boutje benoemen. Toen ik mijn laatste MTS-stage liep bij Piet Brouwer elektrotechniek werd ik gevraagd of ik na mijn opleiding bij hen in dienst wilde komen als monteur. Dat is inmiddels alweer tweeëntwintig jaar geleden.”

10 april 2018: Bram Brouwer is de jongste zoon van de oprichter van Piet Brouwer elektrotechniek Piet Brouwer. Toen hij klein was, woonde de familie Brouwer boven het bedrijfspand aan de haven van Urk. Bram groeide op in de zaak van zijn vader: “Het was niet meer dan logisch dat ik daar later ook zou gaan werken.”

23 oktober 2017: Mogen we even voorstellen, dit is Flerik van Veen hier op de foto boven in de mast van Cinderella IV. Dit is slechts één voorbeeld van de vele opdrachten, die deze talentvolle engineer heeft uitgevoerd in de 9 jaar dat hij bij Piet Brouwer elektrotechniek werkzaam is. Zijn werk heeft hem zelfs tot in Zuid-Afrika gebracht en hij werkt geregeld op ’s werelds mooiste superjachten in Palma.

12 september 2017: Klaas Wakker begon zijn carrière bij Piet Brouwer elektrotechniek vijftien jaar geleden als stagiair tijdens de opleiding MBO Automatiserings- energietechniek. Na zijn stage bleef hij bij Piet Brouwer werken, eerst op vrije dagen en na het behalen van zijn diploma fulltime.

19 juni 2017: Na het afronden van zijn opleiding Elektrotechniek solliciteerde Kees Visser in 2000 bij Piet Brouwer elektrotechniek. “One shot, one goal! Ik werd gelijk aangenomen!” Toch wilde Kees graag nog even doorleren en volgde hij gedurende twee jaar een BBL-opleiding tot Eerste Monteur, waarbij hij een dag per week naar school ging en vier dagen bij Piet Brouwer elektrotechniek werkte. Ook volgde hij intern een aantal cursussen om in allerlei disciplines up to date te blijven.

08 maart 2017: Albert-Jan de Vries werkt dit jaar vijftien jaar bij Piet Brouwer elektrotechniek. Voor zijn studie MTS Elektrotechniek liep hij stage bij Piet Brouwer elektrotechniek waar hij na het behalen van zijn diploma werd aangenomen als monteur. Vervolgens werd Albert-Jan eerste monteur, toen lead engineer en nu is hij Planner & Service Manager.

10 oktober 2016: Na de overname van collega-installateur Elektrotechniek Harlingen door Piet Brouwer elektrotechniek op 1 januari van dit jaar, is Mark Heldoorn vestigingsmanager van de nieuwste Piet Brouwer locatie. Samen met een collega stuurt hij de monteurs in Harlingen aan en zorgt hij ervoor dat alles op rolletjes loopt.

20 juni 2016: Bijna twintig jaar geleden kwam Lubbert Kramer in contact met Piet Brouwer elektrotechniek. Destijds was hij werkzaam in de visindustrie, waar het allemaal wat minder ging. Lubbert werd gevraagd het voorraadbeheer van Piet Brouwer elektrotechniek op zich te nemen, hetgeen hij vandaag de dag nog steeds met veel plezier doet. Hij begon in het oude pand aan de haven. In 2001 verhuisde Piet Brouwer elektrotechniek naar een grotere locatie op het industrieterrein aan het Marsdiep. Om aan de flexibiliteit en snelle levertijd te kunnen blijven voldoen groeide de voorraad.

Jan Korf wilde als kleine jongen niets liever dan naar de Visserijschool maar op aanraden van zijn vader ging hij naar de LTS en leerde voor elektricien. Toch kreeg Jan het vissen niet uit zijn hoofd en probeerde het voor een periode van twee maanden. Op een dag was het vissersschip vanwege harde wind weer teruggevaren naar de haven. Jan was zo verschrikkelijk zeeziek dat een oom tegen Piet Brouwer senior zei: “Neem Jan alstublieft mee terug naar Urk, visserman is niets voor hem.” Tijdens de rit naar huis zei Piet tegen Jan: “Kom morgen maar naar de zaak, dan zullen we eens kijken wat je allemaal kunt.”

De carrière van Jonathan Mars bij Piet Brouwer elektrotechniek begon in 2013 met een afstudeerstage voor de opleiding HBO Electrotechniek. Na zijn opleiding werd Jonathan aangenomen als Project Engineer binnen de afdeling “Power Solutions”. Per 1 januari 2016 vervolgt hij zijn werkzaamheden bij Piet Brouwer als Project Manager, ook binnen de afdeling “Power Solutions”.

Piet RoskamPiet Roskam is als servicemanager verantwoordelijk voor “het varende deel” van Piet Brouwer elektrotechniek. Na de oplevering van een elektrische installatie vallen de schepen onder Piets hoede. Onder het varende deel vallen nieuwbouwprojecten maar ook refit- en serviceklussen en het opknappen van brand- of waterschade. Roskam: “Als iemand een Piet Brouwer installatie heeft, eindigt de samenwerking niet na de oplevering van het schip. We zijn er ook daarna: voor eventuele restpunten, onderhoud, keuringen, garantieafhandeling en waar nodig geven we ondersteuning aan de klant.”

Jan Hoekstra kwam 35 jaar geleden na het behalen van zijn LTS-diploma in dienst bij Piet Brouwer elektrotechniek. Als zestienjarige bediende hij vissers die materialen kwamen halen voor aan boord. Ook ging Jan destijds een dag per week naar school om zijn installateursdiploma te halen.

Marsdiep 19
8321MC
Urk
Postbus: 140
Flevoland
Nederland