MY Nassima

Piet Brouwer installeerde diverse nieuwe technieken aan boord van de motorjacht Nassima, zoals bijvoorbeeld een Actief Harmonisch Filter (AHF), die zorgt voor een stabiel boordnet en tevens alle harmonische vervuiling op het net verwijdert en daardoor maximaal gebruikscomfort aan boord garandeert. Een ander voorbeeld is de cross over box, om aan boord het gebruikersgemak en de bedrijfszekerheid voor de machinist te vergroten. Over deze specifieke onderwerpen is onder “nieuws” op www.pietbrouwer.nl/nieuws meer informatie te vinden.

Dochteronderneming van Piet Brouwer elektrotechniek, Marble Automation, heeft het monitoring- en  control systeem en het alarmsysteem geleverd aan boord van Nassima. De alarmering wordt overzichtelijk getoond op Hatteland schermen, die tevens het geïntegreerde General Alarm laten zien. Daarnaast is een Marble tankmeetsysteem ingebouwd. Doordat de tanktabellen nauwkeurig in het Marble systeem zijn ingevoerd, is een zeer accurate weergave en uitlezing van de tankinhouden mogelijk. Op de lay-out van het schip is de precieze locatie van de tank te zien. 

Naast een aantal pompen die bediend worden via Marble, wordt ook de actuele status van de accu’s getoond.  Ook hiervoor is gekozen voor een overzichtelijke opzet van de pagina wat een eenvoudige bediening waarborgt. Via het scherm in de brug van de jachten worden ook de waterdichte deuren en ramen in een lay-out van het jacht getoond. In de brug is verder een overzicht te zien van de navigatieverlichting. De alarmen worden aan boord in de messroom weergegeven via een apart scherm. Daardoor kan de bemanning direct ingrijpen indien dat nodig is. Tenslotte is het brandalarm systeem via Modbus aan het Marble systeem gelinkt, zodat  via een lay out van het schip een duidelijke overzicht van de brandmelders te zien is.

Specificaties

Lengte46,00
Breedte28,84
Diepgang2,35
Bouwjaar2012
Motoren2x Caterpillar 3512
WerfAcico Yachts

Links