Visscher Seafood

Voor het nieuwe pand van Visscher Seafood heeft Piet Brouwer elektrotechniek zich gebogen over de best mogelijke, complete, goed functionerende en praktisch bruikbare installatie voor het gehele pand. In februari 2015 werd de installatie opgeleverd.

Het pand is gebouwd voor de toekomst, waarop gebruikte materialen en installaties zijn afgestemd. Door het gehele pand zijn vier onderverdelers en één nieuwe hoofdverdeler geïnstalleerd, van waaruit de hele installatie gevoed en geschakeld wordt. 

In het hele pand is gekozen voor LED verlichting vanwege de lange levensduur en het lage energieverbruik. De productieruimten zijn voorzien van waterdichte opbouw armaturen en de kantoren van downlighters en lichtlijnen. Tevens zijn diverse bewegingsmelders geïnstalleerd, zodat verlichting niet onnodig blijft branden. Bij de uitgang van het pand is daartoe ook een schakelaar geplaatst om verlichting in het pand makkelijk uit te schakelen en in de nachtstand te zetten. In de nieuwe bedrijfshal wordt de verlichting centraal geschakeld met een Marble-touchscreen.

De aansluitingen voor de werkplekken zijn middels vloerluiken weggewerkt. Voor het hele pand leverde Piet Brouwer elektrotechniek ook het geluidssysteem. Het systeem is gescheiden in twee zones, zodat de bedrijfshal en het kantoorgedeelte separaat kunnen worden ingeschakeld. 

In het kader van preventie installeerde Piet Brouwer elektrotechniek aan de buitengevels een camerasysteem met vier camera’s. Met een internetverbinding zijn de camerabeelden te allen tijden te volgen via computer of telefoon.

Samenvattend leverde Piet Brouwer elektrotechniek de elektrische installatie, (nood) verlichtingsinstallatie, geluidsinstallatie, intercom en het camerasysteem. Met Schuurman Techniek integreerde Brouwer tevens de beveiligings-,  brandmeld- en data installatie met kabels, outlets, patchkasten en patchpanelen.