In beeld: Project Manager Power Solutions Klaas Wakker

12 september 2017: Klaas Wakker begon zijn carrière bij Piet Brouwer elektrotechniek vijftien jaar geleden als stagiair tijdens de opleiding MBO Automatiserings- energietechniek. Na zijn stage bleef hij bij Piet Brouwer werken, eerst op vrije dagen en na het behalen van zijn diploma fulltime.

Klaas startte als allround monteur, werkte een tijdje als voorman in de Yachting en stroomde door naar de functie van Project Manager Power Solutions, wat hij inmiddels alweer zes jaar met veel plezier doet. De afdeling Power Solutions is gespecialiseerd in noodstroomoplossingen en energiedistributie in zowel laag- als midden spanning – waar ook ter wereld.

“Iedere werkdag ziet er anders uit. De ene dag zit ik op kantoor en bestel ik materialen en de andere dag ben ik een dieselgenerator in bedrijf aan het stellen ergens in Afrika. Ik heb een veelzijdige functie waarbij ik vaak vanaf het eerste contact met de klant tot en met de uiteindelijke oplevering van het project betrokken ben.”

Het project dat Klaas het meest is bijgebleven is het eerste Piet Brouwer elektrotechniek project in Congo, Afrika. “Bij deze klant hebben we het bestaande noodstroomsysteem van drie generatoren uitgebreid met een vierde generator inclusief de bijbehorende distributie en besturing. Een heleboel dingen waren nieuw voor ons, zowel technisch als organisatorisch. We moesten eerst de hele filosofie van het bestaande systeem leren doorgronden, daarnaast waren we nog nooit in Afrika geweest. Hier hebben we enorm veel geleerd.”

Klaas omschrijft Piet Brouwer elektrotechniek als “flexibel” en “no-nonsense”. “Deze flexibele, no-nonsense instelling van hardwerkende trotse mensen die tot het uiterste gaan om de verwachtingen van de klant te overtreffen, maken Piet Brouwer elektrotechniek uniek.”

Op de vraag waarom Klaas het zo leuk vindt om bij Piet Brouwer elektrotechniek te werken antwoordt hij: “Ik houd er van om uitgedaagd te worden op zowel technisch als organisatorisch vlak en geniet er van om ver weg met beperkte middelen onze systemen te bouwen en in bedrijf te stellen.”