In beeld: Albert-Jan de Vries, Planner & Service Manager

08 maart 2017: Albert-Jan de Vries werkt dit jaar vijftien jaar bij Piet Brouwer elektrotechniek. Voor zijn studie MTS Elektrotechniek liep hij stage bij Piet Brouwer elektrotechniek waar hij na het behalen van zijn diploma werd aangenomen als monteur. Vervolgens werd Albert-Jan eerste monteur, toen lead engineer en nu is hij Planner & Service Manager.

“Als Planner & Service Manager houd ik mij bezig met de dagelijkse planning van monteurs en ben ik hun back-up voor als ze vragen hebben over bijvoorbeeld technische zaken of de planning. Verder beantwoord ik de service mail en ben ik verantwoordelijk voor de werkzaamheden die daar uit voortvloeien, denk aan het doen van bestellingen, het oplossen van storingen via de telefoon of mail en het regelen van mensen voor het verlenen van service op schepen over de hele wereld.”

Het project dat Albert-Jan tot nu toe het meest is bijgebleven is de bouw van de Windfarm Support Vessel ‘Acta Orion’. Aan boord van het 108 meter lange schip realiseerde Piet Brouwer elektrotechniek in relatief korte tijd het ontwerp, de engineering, levering en aanleg van de complete elektrotechnische installatie, inclusief de dieselelektrische voortstuwingsinstallatie. “Dat we zo’n groot schip in zo’n korte tijd succesvol hebben opgeleverd vind ik een geweldige prestatie!”

Albert-Jan omschrijft Piet Brouwer elektrotechniek als “uniek, flexibel en verrassend veelzijdig”. “Onze werknemers kunnen enorm vlug schakelen tussen diverse expertises.” De diversiteit aan werkzaamheden en projecten bij Piet Brouwer elektrotechniek spreekt Albert-Jan erg aan. “De ene dag zit je op een kotter, de volgende dag op een coaster en de dag erna weer op een jacht. Geen werkdag is hetzelfde.”