In beeld: Elektromonteur Kevin Lassche

Na de opleiding tot eerste monteur elektrotechniek en tien jaar werkervaring bij een jachtwerf, werkt Kevin inmiddels alweer bijna drie jaar als elektromonteur bij Piet Brouwer Elektrotechniek. Hij legt de elektrische installaties aan in alle ruimtes en vertrekken van jachten en stelt de installaties aan boord in bedrijf.

De werkdag van Kevin begint iedere dag met koffie, maar verder is geen dag hetzelfde. “De ene dag leggen we kabels, de andere dag sluiten we aan en weer een andere dag stellen we in bedrijf. Ook passen we regelmatig zaken aan in samenspraak met de interieurbouwers van het jacht waar we op werken.”

Na tien jaar lang op een jachtwerf gewerkt te hebben moest Kevin wel even wennen aan de nieuwe gezichten om zich heen. “Daarnaast moest ik een ‘andere taal’ en werkmethodes aanleren en kreeg ik een heel ander takenpakket dan ik gewend was. Maar inmiddels ben ik aardig ingeburgerd. Piet Brouwer Elektrotechniek is een mooi en gezellig familiebedrijf waar ik graag voor werk.” De saamhorigheid van de werknemers maakt Piet Brouwer Elektrotechniek volgens Kevin tot een uniek bedrijf. “Ook buiten het werk om hebben we het gezellig met elkaar. Daarnaast hebben veel collega’s ongeveer dezelfde leeftijd, wat het voor mij ook extra leuk maakt om hier te werken.”

Het project van Piet Brouwer Elektrotechniek dat veel indruk heeft gemaakt op Kevin is motorjacht PHI . “Dit was het eerste en enige project dat ik tot nu toe bij Piet Brouwer Elektrotechniek heb gedaan, maar het was wel gelijk een van de mooiste jachten waar ik de afgelopen jaren op gewerkt heb.”

Het werken op PHI was ook om een andere reden bijzonder voor Kevin. “Tijdens het afronden van de werkzaamheden op PHI in Londen keek ik tijdens de pauze in de crew mess op het camerascherm naar een Nederlands marineschip dat achter ons was komen te liggen. Tot mijn verbazing zag ik een oude buurjongen die al jaren voor de marine werkt op het dek staan. Ik maakte een foto van het scherm en stuurde hem een bericht. Helaas kwam het bericht niet door de firewall van de marine.”