In beeld: inkoper & magazijnbeheerder Lubbert Kramer

20 juni 2016: Bijna twintig jaar geleden kwam Lubbert Kramer in contact met Piet Brouwer elektrotechniek. Destijds was hij werkzaam in de visindustrie, waar het allemaal wat minder ging. Lubbert werd gevraagd het voorraadbeheer van Piet Brouwer elektrotechniek op zich te nemen, hetgeen hij vandaag de dag nog steeds met veel plezier doet. Hij begon in het oude pand aan de haven. In 2001 verhuisde Piet Brouwer elektrotechniek naar een grotere locatie op het industrieterrein aan het Marsdiep. Om aan de flexibiliteit en snelle levertijd te kunnen blijven voldoen groeide de voorraad.

Als inkoper/magazijnbeheerder zorgt Lubbert er samen met twee andere collega’s voor dat de voorraad van alle Piet Brouwer elektrotechniek vestigingen op peil is, zodat monteurs en klanten niet misgrijpen als ze voor materialen komen. “We kopen materialen in voor al onze projecten en vestigingen en zetten ze klaar of versturen ze. Ook bestellen en leveren we materialen voor technische diensten van andere bedrijven. We voeren gesprekken met vertegenwoordigers en leveranciers om continu op de hoogte te blijven van het aanbod en materialen die nieuw op de markt zijn. Al met al een variërende functie. Niet één werkdag is hetzelfde, dus ik heb geen last van sleur. Het is telkens weer een uitdaging om de door de klant of collega’s gevraagde producten zo snel mogelijk te kunnen leveren.”

Op de vraag welk Piet Brouwer elektrotechniek project Lubbert in al die jaren het meest is bijgebleven antwoordt hij dat eigenlijk alle projecten wel bijzonder zijn omdat er niet één exact hetzelfde is. “Toch is het recent opgeleverde schip “Acta Orion” een special project. Dit was voor ons een groot project, dat ook nog in zeer korte tijd opgeleverd moest worden. Er zijn veel nieuwe materialen gebruikt, waarvan wij als magazijn hebben uitgezocht waar het ingekocht moest worden. Ook hadden we zo veel mensen aan het werk dat we op korte termijn extra gereedschap moesten regelen. Een mooie uitdaging! Uiteindelijk is alles goed gekomen en hebben we als Piet Brouwer elektrotechniek weer een mooi project opgeleverd.”

Lubbert omschrijft Piet Brouwer elektrotechniek als flexibel, gedreven en klantgericht. “Doordat we nu drie vestigingen in Nederland hebben, zijn we nog flexibeler geworden. We hebben een gedreven team dat alles in het werkt stelt om aan de wensen van de klant te voldoen.”