In beeld: Sales Manager Power Solutions Cees de Vries

2 juli 2021: Na het afronden van de MTS ging Cees de Vries op eenentwintigjarige leeftijd in dienst als stuurman machinist in de binnenvaart. Hij vervolgde zijn carrière als beroepsmilitair bij de Marine en werkte tot 1999 als Matroos Technische Dienst Elektro waarna hij ook een periode als monteur bij Piet Brouwer Elektrotechniek werkte. In 2001 begon Cees voor zichzelf en werkte hij onder andere bij De Vries Scheepsbouw Makkum als Project Manager. Begin 2020 werd hij door Piet Brouwer Elektrotechniek benaderd voor de functie van Sales Manager Power Solutions. 

De werkdag van Cees begint om 7:30 met een kopje koffie en het wegwerken van e-mails. Vaak is hij bezig met het maken van aanbiedingen voor klanten. Hij verdiept zich in het ‘bidbook’ van de klant zodat hij precies weet wat de klant wil en zet op basis daarvan opdrachten uit en vraagt prijzen op bij leveranciers. Cees bespreekt en verdeelt de bijbehorende taken binnen het team en als alle informatie compleet is, vat hij het samen in de ‘scope of supply’. Daarnaast houdt Cees zich bezig met de marketing en social media van Piet Brouwer Power Solutions. 

“Als ‘nieuwkomer’ start Piet Brouwer Power Solutions voor mij vanaf nul en krijg ik alle ruimte om bestaande processen te optimaliseren en nieuw beleid op te zetten op zowel strategisch als op operationeel niveau.” Waar momenteel de meeste opdrachten van Power Solutions in Afrika, Zuid-Amerika en Azië plaatsvinden, werkt Cees aan het uitbreiden van de klantenkring binnen Europa. “Een uitdagend proces dat veel tijd, geduld en het opbouwen van relaties en vertrouwen betekent.”

Cees is begonnen bij Piet Brouwer Elektrotechniek in maart 2020, de maand waarin Nederland en de wereld in lockdown gingen als gevolg van de corona pandemie. Zijn werkdagen hebben zich daardoor voornamelijk op het hoofdkantoor van Piet Brouwer Elektrotechniek en door middel van Zoom-meetings afgespeeld. De komende periode zal Cees meer klanten en leveranciers buiten de deur, in binnen- en buitenland, gaan bezoeken.  

Cees omschrijft Piet Brouwer Elektrotechniek als een “echt familiebedrijf”. “Een familiebedrijf brengt een bepaalde sfeer met zich mee: er is focus op het welzijn van de werknemers, persoonlijke aandacht en betrokkenheid.” 

Op de vraag wat Piet Brouwer Elektrotechniek uniek maakt antwoordt Cees: “Wij gaan niets uit de weg: we gaan op volle kracht vooruit. Daarnaast denken we mee met de klant maar zijn we tegelijkertijd ook kritisch en eerlijk. We zullen niet gauw “nee” zeggen.”