Piet Brouwer Elektrotechniek ontvangt nieuwe opdracht Royal Bodewes Shipyard

28 april, 2020: Piet Brouwer Elektrotechniek heeft de opdracht ontvangen voor het ontwerp, de uitrusting en installatie van de elektrische systemen voor twee nieuwe zelflossende bulkschepen met hybride aandrijving, ontworpen en gebouwd door Royal Bodewes Shipyard. Het hybride systeem wordt ontworpen en geleverd door Wärtsilä, Piet Brouwer Elektrotechniek zorgt voor de integratie van het systeem als onderdeel van de complete elektrische installatie. De schepen van 9300 DWT zullen de eerste zijn in hun soort die worden uitgerust met de hybride oplossing.

De schepen worden gebouwd voor Aasen Shipping uit Noorwegen en worden uitgerust met een elektrische graafmachine om te laden en lossen. Een high power shore connection zal de accu’s en de graafmachine van emissievrije energie gaan voorzien.

Piet Brouwer Elektrotechniek is hoofdaannemer van de complete elektrische installatie en daarmee verantwoordelijk voor de engineering, panelenbouw, stuurhuislessenaar, het alarm- en monitoring systeem, verlichtingspakket, branddetectie systeem, de tanksensoren en galley apparatuur.

De opdracht volgt op een contract voor tien droge lading schepen en Piet Brouwer Elektrotechniek is dan ook zeer trots op de voortdurende samenwerking met Royal Bodewes Shipyard.