3 Super Jachten opgeleverd met elektrische- , navigatie- en entertainment systemen van Piet Brouwer Elektrotechniek (2)

1 maart 2013: De super jachten waarop het totale elektrische systeem werd geleverd door Piet Brouwer Elektrotechniek zijn het 47 meter lange motorjacht “Lady Dee” (Acico Yachts), het 49 meter lange motorjacht “Nassima” (Acico Yachts) en een 46 meter lang motorjacht gebouwd door Vicem yachts in Turkije. Piet Brouwer installeerde diverse nieuwe technieken aan boord van deze jachten, zoals bijvoorbeeld een Actief Harmonisch Filter (AHF), die zorgt voor een stabiel boordnet en tevens alle harmonische vervuiling op het net verwijdert en daardoor maximaal gebruikscomfort aan boord garandeert. Een ander voorbeeld is de cross over box, om aan boord het gebruikersgemak en de bedrijfszekerheid voor de machinist te vergroten. Over deze specifieke onderwerpen is onder “nieuws” opwww.pietbrouwer.nl/nieuws meer informatie te vinden.

Dochteronderneming van Piet Brouwer elektrotechniek, Marble Automation, heeft het monitoring- en  control systeem geleverd aan boord van deze drie jachten. In de jachten Nassima en Lady Dee leverde Marble bovendien een alarmeringssysteem. De alarmering wordt overzichtelijk getoond op Hatteland schermen, die tevens het geïntegreerde General Alarm laten zien. Daarnaast is in de jachten een Marble tankmeetsysteem ingebouwd. Doordat  de tanktabellen nauwkeurig in het Marble systeem zijn ingevoerd, is een zeer accurate weergave en uitlezing van de tankinhouden mogelijk. Op de lay-out van het schip is de precieze locatie van de tank te zien. 

Naast een aantal pompen die bediend worden via Marble, wordt ook de actuele status van de accu’s getoond.  Ook hiervoor is gekozen voor een overzichtelijke opzet van de pagina wat een eenvoudige bediening waarborgt. Via het scherm in de brug van de jachten worden ook de waterdichte deuren en ramen in een lay-out van het jacht getoond. In de brug is verder een overzicht te zien van de navigatieverlichting. De alarmen worden aan boord van motorjacht “Nassima” en “Lady Dee” in de messroom weergegeven via een apart scherm. Daardoor kan de bemanning direct ingrijpen indien dat nodig is. Tenslotte is het brandalarm systeem via Modbus aan het Marble systeem gelinkt, zodat  via een lay out van het schip een duidelijke overzicht van de brandmelders te zien is.

De portfolio van super jachten met elektrische systemen van Piet Brouwer Elektrotechniek en monitoringssystemen van Marble Automation is de laatste jaren exponentieel gegroeid. Werven kiezen voor Piet Brouwer omdat de organisatie “oplossingsgericht” is ingesteld. Momenteel zijn er diverse onderhandelingen gaande met jachtwerven voor de aanleg van vergelijkbare systemen aan boord van zeil- en motorjachten.