“Contest Yachts en Piet Brouwer Elektrotechniek combineren het beste van twee werelden!”

Een paar jaar geleden leverden Contest Yachts en Piet Brouwer Elektrotechniek voor het eerst samen een jacht op. Ondertussen hebben ze al een aantal mooie nieuwbouwprojecten ‘achter de boeg’. Meerdere grote jachten van de Medemblikker jachtbouwer dragen het ‘elektrotechnische’ stempel van Piet Brouwer. Maar wat is het geheim achter deze mooie samenwerking?

“Building Dreams Together” is de slogan van Contest Yachts. Om deze dromen voor klanten waar te maken, heeft de jachtwerf een aantal jaar geleden de samenwerking gezocht met Piet Brouwer Elektrotechniek. Contest bouwt een herkenbare serie zeiljachten van 42 tot 85 voet met een zeer hoge kwaliteitsstandaard. Voor de grotere schepen vanaf 67 voet is gekozen voor een ander soort opzet van de elektrische installatie. “Specifiek bij díe schepen kwam de kennis en kunde van ons installatiebedrijf goed van pas”, vertelt projectleider Albert Ras van Piet Brouwer Elektrotechniek.

Op de 67- en 72-voeters ligt de nadruk meer op een 230V installatie in combinatie met een PLC systeem, zoals dat ook gebruikelijk is op de grote zeiljachten van meer dan 100 voet. Albert: “Bij Piet Brouwer Elektrotechniek hebben we ruime ervaring in de bouw van grote zeiljachten. Die expertise kunnen we dus 1-op-1 doorvertalen naar de 67 en 72 -reeks van Contest.”

Juist de combinatie van het seriematig werken bij Contest en de ervaring van one-offs maakt het tot een unieke samenwerking. “Bij Piet Brouwer Elektrotechniek hebben we kennis van grote jachten, bij Contest juist van seriematig bouwen. Door de handen ineen te slaan combineren we het beste van twee werelden”, verklaart Ras. Voor het programmeren van het alarm- en monitoringsysteem maakt Piet Brouwer Elektrotechniek gebruik van zusterbedrijf Marble Automation. “Dat maakt ons één betrouwbare partner voor de realisatie van veilige, efficiënte, gebruikersvriendelijke en kwalitatief hoogwaardige jachten!”, sluit Ras af.