Elektrische distributie Refresco

8 juni 2017: Recent heeft Piet Brouwer elektrotechniek voor Refresco, Europa ‘s grootste producent van frisdranken en vruchtensappen, de gehele elektrische distributie verzorgd voor een nieuwe Aseptic PET-flessen lijn in hun vestiging in Bodegraven.

Er is een step down transformator van 1.600kVA geplaatst waarmee de 10,5kV middenspanning naar 400V is gebracht. Ook adviseerde Piet Brouwer elektrotechniek om in plaats van de gebruikelijke keuze voor een huurtransformator, zelf een transformator aan te schaffen, wat voor Refresco economisch de meest voordelige oplossing was.

Daarnaast leverde en installeerde Piet Brouwer elektrotechniek een form 4A laagspanningsverdeler, inclusief kabelgoten en bekabeling – vanzelfsprekend conform de eisen die gelden voor de food and beverage industrie. Vanuit de laagspanningsverdeler wordt de energie verdeeld naar de verschillende onderdelen van de verpakkingslijn. Refresco heeft aangegeven uitermate tevreden te zijn over de snelheid en flexibiliteit waarmee Piet Brouwer elektrotechniek dit project heeft uitgevoerd, waardoor hun nieuwe verpakkingslijn op tijd in bedrijf kon worden genomen.