Geslaagde proefvaart en oplevering MS Atlantic Dawn

9 december 2013: Deze week heeft de geslaagde proefvaart plaatsgevonden met de Atlantic Dawn. MS Atlantic Dawn is de eerste van 4 nieuwbouw multi purpose heavy lift vessels, gebouwd door de werf Shipkits BV, in opdracht van de Urker reder Daniel Hartman. Piet Brouwer elektrotechniek is verantwoordelijk voor de aanleg van de elektrische installatie aan boord van MS Atlantic Dawn. Onder stevige weersomstandigheden werden deze systemen recent uitvoerig getest.

MS Atlantic Dawn heeft een deadweight van 4.200 ton en is uitgerust met 2 kranen van 150 ton. Het schip is 111,60 meter lang en 16,80 meter breed en de topsnelheid bedraagt zo’n 17 knopen. Deze topsnelheid is behoorlijk snel voor dit soort schepen. Momenteel wordt in de Urker haven de laatste hand gelegd aan nog twee gelijksoortige schepen en het casco van de vierde zal ook spoedig arriveren.

MS Atlantic Dawn is naar tevredenheid opgeleverd aan de opdrachtgever en momenteel wordt er hard gewerkt aan de 3 overige gelijksoortige schepen. Ook aan boord van deze schepen zal Piet Brouwer elektrotechniek de elektrische installatie aanleggen.