In beeld: Operationeel Manager Mark Oost

Zestien jaar geleden begon Mark na een opleiding Elektrotechniek en ICT-beheer bij Piet Brouwer Elektrotechniek als magazijnmedewerker. Daarmee is hij de derde generatie die verweven is met Piet Brouwer. “Piet Brouwer werkte in zijn jongere jaren bij mijn opa en startte na een aantal jaar zijn eigen bedrijf. Jaren later kwam mijn vader bij Piet Brouwer Elektrotechniek in dienst, waar hij tot zijn overlijden in 2003 met heel veel plezier heeft gewerkt. Ik was dus ook trots dat ik in 2006 zijn positie in het magazijn mocht innemen.”

Destijds werd het magazijn met z’n tweeën gerund. Later werd het team uitgebreid met een extra magazijnman en na een paar jaar werd Mark Hoofd Magazijn. “Vijftien jaar lang heb ik met veel enthousiasme het magazijn bemand.” De eerste Power Solutions projecten zijn Mark het meeste bijgebleven. “Als magazijn ben je natuurlijk altijd zijdelings bij alle projecten betrokken maar met de komst van de Power Solutions projecten bracht het ons ook extra uitdagingen. We kregen te maken met grote transporten, een veel breder pakket aan in te kopen producten en de regelgeving met betrekking tot transport naar diverse landen. Mooie uitdagingen!”

Sinds begin 2022 is Mark de Operationeel Manager van Piet Brouwer Elektrotechniek en onderdeel van het MT. In deze functie is hij verantwoordelijk voor alles wat geen betrekking heeft tot de elektrotechnische projecten, waaronder ICT, het ERP-systeem, beheer van gebouw van de hoofdvestiging op Urk, het wagenpark en de coördinatie van de bbl’ers. Ook is hij het eerste aanspreekpunt voor alle collega’s. Daarnaast beoordeelt hij de bedrijfsprocessen en probeert hij die te verbeteren. “En natuurlijk probeer ik ervoor te zorgen dat iedereen met veel plezier zijn werkzaamheden uit kan voeren.”

Mark begint zijn werkdagen met een uurtje crossfit zodat hij om 7:15 fris en fruitig aan zijn bureau zit. “Iedere dag ziet er anders uit en brengt wel een mooie nieuwe uitdaging met zich mee. Ik probeer dagelijks een rondje te lopen door het bedrijf om zo een beeld te krijgen van wat er speelt op de werkvloer en daarnaast een toegankelijk aanspreekpunt te zijn voor onze collega’s.”

Gedreven, flexibel en uniek zijn de woorden die in Mark noemt als antwoord op de vraag om Piet Brouwer Elektrotechniek in drie woorden te omschrijven. “De kracht van Piet Brouwer Elektrotechniek is de flexibiliteit. Qua service staan wij altijd klaar om de klant uit de brand te helpen. En ons grote magazijn is echt iets wat ons bedrijf uniek maakt, met ruim 9000 artikelen op voorraad kunnen wij altijd snel handelen en weten ook andere bedrijven en particulieren ons te vinden voor hun benodigde elektromaterialen.”

“Bij Piet Brouwer Elektrotechniek krijg je de kans om je te ontwikkelen, het werk is erg divers en de goede sfeer onder de collega’s is uitzonderlijk. Een onvergetelijke herinnering is het bedrijfsuitje naar Barcelona. Een bijzondere belevenis om daar met alle collega’s een aantal dagen te mogen genieten van de Spaanse cultuur, de zon en de overheerlijke Spaanse keuken.”