Meerdere schepen in opdracht bij Royal Bodewes

16 oktober, 2019: In februari dit jaar heeft Piet Brouwer elektrotechniek MV Scot Carrier succesvol opgeleverd bij Royal Bodewes Shipyard in Hoogezand. Later dit jaar in juni volgde MV Tasman. Dit zijn de eerste twee schepen uit een serie van tien droge lading schepen die Piet Brouwer elektrotechniek in opdracht heeft bij Royal Bodewes.

Op dit moment installeren onze engineers de elektrische installatie aan boord van het derde schip die de naam MV Scot Explorer heeft gekregen. Dit schip is inmiddels te water gelaten en zal in week 48 worden opgeleverd. Binnenkort zal ook gestart worden met de werkzaamheden aan boord van het vierde schip. De overige schepen volgen in de komende periode.  

Aan boord van deze 10 schepen levert Piet Brouwer elektrotechniek het complete elektrische pakket, inclusief engineering, schakelborden en stuurhuis lessenaar. Ook levert Piet Brouwer elektrotechniek de asgenerator, bowthruster drive, bowthruster motor en branddetectie systemen. Zusterbedrijf Marble Automation levert het alarm- en monitoring systeem. Belangrijk onderdeel van dit systeem is de monitoring van de hoofdmotor en schroefasinstallatie. Het Marble AMCS leest via een databus alle belangrijke motor- en voortstuwingsgegevens uit en geeft deze grafisch weer op één van de schermen in de brug en switchboardroom. 
De Bodewes Trader “Dry Cargo” schepen variëren in lengte van 80 tot 100 meter en hebben een DWT van rond de 5.000 ton. Omdat de tien schepen voor verschillende opdrachtgevers zijn, ontwikkelde Piet Brouwer elektrotechniek een standaard concept met innovatieve en flexibele uitgangspunten. De technische uitrusting van ieder schip is flexibel, zodat er snel kan worden ingesprongen op klant specifieke eisen, zoals wijzigingen in leveranciers, generator opstelling, bruglessenaar of lading specifieke eisen. Ook kan het verlichtingspakket in overleg met de klant samengesteld worden, op basis van LED of conventionele verlichting. Daarbinnen kan er gekozen worden uit diverse merken, om zodoende tot een passend geheel te komen.