Nieuwe energievoorziening voor brouwerij in Ivoorkust opgeleverd

27 maart 2017: Om de opkomende markt van Ivoorkust aan te boren heeft één van ’s werelds grootste bierbrouwers een splinternieuwe brouwerij gebouwd met een capaciteit van 1,6 miljoen hectoliter. Piet Brouwer elektrotechniek werd vanwege de succesvolle samenwerking in eerdere projecten ook voor dit project gecontracteerd.

Piet Brouwer elektrotechniek leverde een volledig geautomatiseerde power plant van 4 MVA bestaande uit twee 2MVA generatorsets, alle brandstof- en koelingcircuits, twee step up trafo’s en een MV-verdeler. De power plant is voorzien van een volledige geautomatiseerde synchronisatie met een intelligent power management zodat er altijd op de meest energiezuinige wijze energie kan worden geproduceerd. Daarnaast werd de volledige middenspanningsdistributie voor de brouwerij geleverd. Ook alle step-down transformatoren en laagspanningsdistributies zijn geleverd en geïnstalleerd door Piet Brouwer elektrotechniek. Vanzelfsprekend allemaal turn-key.

Ondanks de korte bouwtijd en de strakke planning van dit project zijn de mannen van Piet Brouwer elektrotechniek er glansrijk in geslaagd het project succesvol op te leveren.