Nieuwe opdracht bij Royal Huisman voor Piet Brouwer Elektrotechniek: Project 405

27 november, 2020: Piet Brouwer Elektrotechniek heeft van Royal Huisman Shipyard uit Vollenhove de opdracht gekregen voor het ontwerp, de levering en installatie van de complete elektrotechnische installatie aan boord van Project 405.

Het 46 meter lange zeiljacht wordt gebouwd voor zeer ervaren eigenaren en zal het beste van twee werelden verenigen: ultiem comfort om de wereld te verkennen en een extreem lichte aluminium- en koolstofcomposietconstructie om overwinningen in superjacht regatta’s te garanderen. Project 405 wordt naar verwachting opgeleverd in 2022.

Project 405 volgt op Project 404, waarbij Piet Brouwer Elektrotechniek ook verantwoordelijk is voor het ontwerp, de levering en installatie van de complete elektrotechnische installatie aan boord van het bijna 60 meter lange full aluminium high performance zeiljacht met opbouw van carbon composiet. Project 404 wordt gebouwd onder Lloyd’s register en MCA classificatie en wordt naar verwachting opgeleverd in 2022.

Het project waarmee in 2018 de intentie voor een langdurige samenwerking tussen Royal Huisman en Piet Brouwer Elektrotechniek werd uitgesproken, is Project 403, ook wel bekend als Project Phi. Aan boord van het meer dan 55 meter lange motorjacht is Piet Brouwer Elektrotechniek verantwoordelijk voor het ontwerp en de installatie van de complete elektrotechnische installatie.

Piet Brouwer Elektrotechniek is verheugd over de samenwerking met Royal Huisman. “We zijn oprecht trots op deze opdrachten omdat ze een mooie aanvulling zijn op onze portfolio”, aldus Piet Roskam, Sales Manager bij Piet Brouwer Elektrotechniek. “Het is een werf waar al meer dan honderd jaar de mooiste en modernste jachten worden gebouwd: een omgeving waar onze monteurs zich prima thuis voelen. Daarnaast ligt de werf bijna om de hoek van ons hoofdkantoor in Urk. Dat is in tijden van globalisering en steeds verderaf gelegen projecten een mooie bijkomstigheid, waardoor wij nog flexibeler kunnen inspringen op de wensen van onze klant.”