Opdracht Piet Brouwer elektrotechniek Urker Purse-Seiner Twinrigger UK-22

1 augustus, 2019: Opdracht Piet Brouwer elektrotechniek Urker Purse-Seiner Twinrigger UK-22

De Urker rederij Stella Polaris heeft wederom voor Piet Brouwer elektrotechniek gekozen als partner voor de extensieve verbouwing van de Urker Purse-Seiner/ Twinrigger UK-22. Beide bedrijven werken al vanaf hun oprichting samen bij nieuw- en verbouw projecten maar ook voor service en onderhoud weet eigenaar Pauw Romkes de weg naar Piet Brouwer elektrotechniek feilloos te vinden. De nieuwe en verlengde UK-22 wordt gebouwd met het huidige casco als basis, waarbij een deel van de machines en apparatuur zal worden hergebruikt.

Naar verwachting zal het schip eind 2019 worden leeggehaald en begin 2020 weer opnieuw worden opgebouwd. De accommodatie en het stuurhuis worden in zijn geheel vernieuwd en van te voren al bekabeld en aangesloten om een zo kort mogelijke bouwperiode te bewerkstelligen.

Piet Brouwer Elektrotechniek is verantwoordelijk voor de gehele elektrotechnische installatie, het ontwerp, panelenbouw, de installatie en inbedrijfname. Onder de leveringen vallen ondermeer een MARBLE alarmsysteem, een LED verlichtingspakket en de branddetectie. De UK-22 volgt in een rij van nieuwbouwschepen van ondermeer de UK-24, HD-42, ZK-5, TX-65, SC-10, UK-150 en UK-153. Een mooie serie projecten waar het Urker bedrijf trots op is en waaruit blijkt dat klanten steeds weer opnieuw voor Piet Brouwer elektrotechniek kiezen.