Piet Brouwer Elektrotechniek installatie voor Bouwnummers 1 en 2 van Werft Shipbuilding

Een Ultrashallow Hybrid Workboat en een Visserschip van achtentwintig meter: samen vormen ze de Bouwnummers 1 en 2 van Werft Shipbuilding. Een nieuw werf die samen met gevestigde en ervaren bedrijven inmiddels al twee orders in de portefeuille heeft. Piet Brouwer Elektrotechniek gaat voor beide schepen de elektrische installatie ontwerpen, bouwen en installeren.

Bouwnummer 1 is een hybride schip met elektrische voortstuwing en de mogelijkheid om aan dek een accucontainer neer te zetten en in te pluggen. Zo kan het schip flexibel worden ingezet voor zero-emissie toepassingen of voor zeer laag water. Met een ruime ervaring in elektrische hybride voortstuwing is dit een mooie aanvulling op onze projecten, echter deze keer wordt ook het Propulsion Control System volledig in huis ontwikkelt en gebouwd.

Bouwnummer 2 betreft een viskotter voor een Urker rederij onder Belgische vlag. Voor dit schip is gekozen voor een robuuste installatie waar betrouwbaarheid en efficiëntie voorop staat. Uniek aan dit project is dat het de eerste kotter wordt die na vele jaren weer volledig op Urk gebouwd gaat worden, van kiellegging tot het hijsen van de vlag.