Piet Brouwer Elektrotechniek levert elektrische installatie Eidsvaag Omega op

9 december, 2020: Piet Brouwer Elektrotechniek heeft de elektrische installatie aan boord van de zelflossende fish feed carrier Eidsvaag Omega – ex MV Baltic bouwnummer 009 – opgeleverd. MV Baltic was in 2017 de eerste in een serie van drie Ro-Ro schepen gebouwd door Hartman Marine Shipbuilding. Piet Brouwer Elektrotechniek was destijds verantwoordelijk voor de complete elektrische uitrusting en integratie van het alarm- en monitoring systeem.

MV Baltic werd in 2019 verkocht aan Eidsvaag A/S en is omgebouwd tot een zelflossende fish feed carrier waarbij Hartman Marine Shipbuilding verantwoordelijk was voor de uitvoering van het complete project en Piet Brouwer Elektrotechniek wederom de elektrische installatie verzorgde. Het schip is voorzien van twee extra DP thrusters, een elektrische graafmachine om te laden en lossen en bijbehorende transportbanden en lossysteem. Er zijn er drie extra generatoren geïnstalleerd met een 1600 kW distributiepaneel om de nieuwe apparatuur van stroom te voorzien.

Tijdens de verbouwing is de originele staat van de oorspronkelijke elektrische installatie zo veel mogelijk behouden gebleven en gebruikt voor de besturing en verplaatsing van het schip. Het nieuwe distributienetwerk wordt gebruikt voor laad- en lostoepassingen. Voor redundantie en toepassingen met lage belasting is een koppeling tussen beide netwerken geïnstalleerd.

Piet Brouwer Elektrotechniek heeft een langdurige samenwerking met Hartman Marine Shipbuilding en heeft de elektrische systemen geïnstalleerd aan boord van alle nieuwbouwprojecten sinds bouwnummer 001 MV Deo-Volente in 2007.