Piet Brouwer elektrotechniek levert installaties in nieuwe pand Visscher Seafood

Op 13 januari 2014 werd de eerste paal geslagen voor het nieuwe pand van visverwerkingsbedrijf Visscher Seafood op Urk. Vanaf die tijd heeft Piet Brouwer elektrotechniek zich gebogen over de best mogelijke, complete, goed functionerende en praktisch bruikbare installatie voor het gehele pand. In februari 2015 werd de installatie opgeleverd.

Om de gevraagde productiecapaciteit te kunnen blijven leveren en tevens te verhogen, koos Visscher Seafood voor uitbreiding en verbouwing van het pand, waarin het bedrijf al drie decennia is gevestigd. Het nieuwe pand is gebouwd voor de toekomst, waarop gebruikte materialen en installaties zijn afgestemd. Door het gehele pand zijn vier onderverdelers en één nieuwe hoofdverdeler geïnstalleerd, van waaruit de hele installatie gevoed en geschakeld wordt.

In het hele pand is gekozen voor LED verlichting vanwege de lange levensduur en het lage energieverbruik. De productieruimten zijn voorzien van waterdichte opbouw armaturen en de kantoren van downlighters en lichtlijnen. Tevens zijn diverse bewegingsmelders geïnstalleerd, zodat verlichting niet onnodig blijft branden. Bij de uitgang van het pand is daartoe ook een schakelaar geplaatst om verlichting in het pand makkelijk uit te schakelen en in de nachtstand te zetten. In de nieuwe bedrijfshal wordt de verlichting centraal geschakeld met een Marble-touchscreen.

Omdat het design van de kantoren een open karakter heeft met veel glaswanden, is ervoor gekozen de aansluitingen voor de werkplekken middels vloerluiken weg te werken. Het design wordt op deze manier niet verstoord. Voor het hele pand leverde Piet Brouwer elektrotechniek ook het geluidssysteem. Het systeem is gescheiden in twee zones, zodat de bedrijfshal en het kantoorgedeelte separaat kunnen worden ingeschakeld. Via het geluidssysteem kunnen meldingen worden gedaan of bijvoorbeeld muziek worden geluisterd.

In het kader van preventie installeerde Piet Brouwer elektrotechniek aan de buitengevels een camerasysteem met vier camera’s. Met een internetverbinding zijn de camerabeelden te allen tijden te volgen via computer of telefoon.

Samenvattend leverde Piet Brouwer elektrotechniek de elektrische installatie, (nood) verlichtingsinstallatie, geluidsinstallatie, intercom en het camerasysteem. Met Schuurman Techniek integreerde Brouwer tevens de beveiligings-,  brandmeld- en data installatie met kabels, outlets, patchkasten en patchpanelen.

Piet Brouwer elektrotechniek bedankt adviesbureau DENC, technisch manager Frits Brouwer van Visscher Seafood  en de verschillende onderaannemers voor de samenwerking in dit mooie project.

Lees ook het gepubliceerde artikel in het weekblad Visserijnieuws van 20 maart 2015.