Piet Brouwer Power Solutions installatie voor South Pacific Breweries

30 november, 2020: Piet Brouwer Power Solutions heeft voor South Pacific Breweries uit Lae, aan de kust van Papoea Nieuw Guinea, een veilige oplossing bedacht om hun huidige elektrische installatie te verbeteren en voor te bereiden op toekomstige expansie. Het systeem van Piet Brouwer Elektrotechniek bevat een milieuvriendelijke toepassing van noodstroomgeneratoren, ondervangt spanningsuitval door UPS en verbetert de PowerQuality van het net.

Het team van Piet Brouwer Power Solutions zal een geheel nieuw te bouwen powerplant met 2 generatoren van 1.320 kVA en 1 van 910kVA installeren. Door deze efficiënte combinatie wordt het brandstofverbruik tot een minimum beperkt. Er is door South Pacific Breweries gekozen de generatoren in te bouwen in de custom-built containeroplossingen van Piet Brouwer Power Solutions.

Daarnaast levert Piet Brouwer Power Solutions een nieuwe hoofdverdeling voor de fabriek van 6.300A. Behalve het net en de generatoren zal dit paneel ook gevoed gaan worden vanuit een 500kWp solar plant. De generatoren en netaansluiting worden voorzien van een automatisch synchronisatie en loadsharing systeem. Ook de aansluiting van de solar plant wordt door dit systeem geregeld, zodat altijd optimaal gebruikt kan worden gemaakt van deze alternatieve energiebron. Om de civiele werkzaamheden die lokaal moeten worden uitgevoerd tot een minimum te beperken wordt ook deze nieuwe hoofdverdeling in een custom-built containeroplossing geplaatst.

In het voorjaar van 2021 worden de benodigde materialen verscheept richting Lae. Medio 2021 reist het Piet Brouwer Power Solutions team af naar Papoea Nieuwe Guinea om het nieuwe elektrische systeem voor South Pacific Breweries te installeren en in bedrijf te stellen.