PLC overhaul voor SY Espiritu del Xarey

29 mei 2013: Naast het leveren van complete elektrotechnische systemen en navigatie-­‐ en alarmeringsinstallaties aan boord van nieuwe jachten en commerciële schepen, verzorgt Piet Brouwer elektrotechniek ook service en onderhoud aan elektrische installaties en worden er totale refit oplossingen aangeboden. Bijvoorbeeld wanneer een bestaand systeem toe is aan een update of zelfs geheel vervangen moet worden. Recent heeft Piet Brouwer elektrotechniek bijvoorbeeld de opdracht gekregen voor de vervanging van het monitoring-­‐ en alarmeringssysteem aan boord van het SY “Espiritu del Xarey”. Dit jacht, met een lengte van 43 meter, heeft een ligplaats in Newport (USA).

“Espiritu del Xarey” is in 2002 door Vitters Shipyard opgeleverd als SY “Whirlaway” en is toen voorzien van een, destijds “state-­‐of-­‐the-­‐art”, monitoring-­‐ en alarmsysteem. Dit systeem is in die tijd ook geleverd door Piet Brouwer elektrotechniek, in nauwe samenwerking met dochteronderneming Marble Automation. Het jacht heeft nu ruim 10 jaar gezeild over de wereldzeeën, waarbij de geleverde systemen geheel probleemloos hebben gefunctioneerd.

De komende zomer ondergaat “Espiritu del Xarey” een grondige refit waarbij ook de elektrische installaties een upgrade krijgen. Het jacht wordt daarbij voorzien van de allernieuwste technieken en de best mogelijke systemen. Zo worden bijvoorbeeld de alarm-­‐, monitoring-­‐ en sailcontrol systemen voorzien van de nieuwste PLC’s en touchscreens. Hierdoor zijn de eigenaar en zijn bemanning ook de komende jaren weer verzekerd van een moderne, veilige en betrouwbare installatie. Piet Brouwer elektrotechniek is zeer vereerd met deze mooie opdracht, waaruit de waardering blijkt van een jarenlange relatie met de bemanning van dit geweldige superjacht.

Captain of Espritu del Xarey, Xurxo Gomez: “We are very pleased that it will be the Dutch company Piet Brouwer Electrotechnology who does this work. This guarantees us the best possible quality and a continuation of the excellent service we have enjoyed over the past decade.”

Deze refit wordt door de field engineers van Piet Brouwer elektrotechniek uitgevoerd in Newport in de Verenigde Staten. Naast deze opdracht zijn er recent ook systemen opgeleverd in het midden Oosten (Dubai) en wordt er momenteel een groot project gerealiseerd in Afrika. “De missie van het Urker bedrijf is dan ook om “World’s best electrical partner” te zijn”