Royal Bodewes Scot Carrier opgeleverd

28 februari, 2019: MV Scot Carrier, de eerste uit een serie van zeven droge lading schepen is succesvol opgeleverd bij Royal Bodewes Shipyard. 

Piet Brouwer elektrotechniek leverde op de Scot Carrier van Scheepswerf Royal Bodewes het complete elektrische pakket, inclusief engineering, schakelborden en stuurhuis lessenaars. Ook leverde Piet Brouwer elektrotechniek de as generatoren, bowthruster drives, bowthruster motoren en branddetectie systemen. Zusterbedrijf Marble Automation leverde het alarm- en monitoring systeem.

De Bodewes Trader, “Dry Cargo” schepen variëren in lengte van 80 tot 100 meter en hebben een DWT van rond de 5.000 ton. Omdat de vier schepen voor verschillende opdrachtgevers zijn, ontwikkelde Piet Brouwer elektrotechniek een standaard concept met innovatieve en flexibele uitgangspunten. De technische uitrusting van ieder schip is flexibel, zodat er snel kan worden ingesprongen op klant specifieke eisen, zoals wijzigingen in leveranciers, generator opstelling, bruglessenaar of lading specifieke eisen. Ook kan het verlichtingspakket in overleg met de klant samengesteld worden, op basis van LED of conventionele verlichting. Daarbinnen kan er gekozen worden uit diverse merken, om zodoende tot een passend geheel te komen.

Momenteel is Piet Brouwer elektrotechniek druk bezig met het installeren van de elektrische installatie aan boord van MV Tasman, de tweede uit de serie van zeven Bodewes Trader schepen. MV Tasman wordt naar verwachting eind maart opgeleverd.