Serie van 7 Arklow schepen in opdracht

Piet Brouwer Elektrotechniek heeft opnieuw een opdracht mogen ontvangen van Royal Bodewes. De opdracht voor de installatie van een nieuwe Arklow serie volgt op de oplevering van een reeks van meer tien droge lading schepen voor de werf uit Hoogezand. Voor Arklow Shipping leverde Piet Brouwer Elektrotechniek in 2019 en 2020 al eerder vier schepen uit de 16.800 DWT W-serie op.

Voor de nieuwe serie van 6.600 DWT schepen verzorgt Piet Brouwer Elektrotechniek het complete pakket van engineering, panelenbouw, installatie en inbedrijfname. Tot het overige leveringspakket behoort onder meer de complete elektrische aandrijving voor de boegschroef, as-generatoren, monitoring van de tanks en hoofdmotor, een UMS alarmsysteem en het LED verlichtingspakket. De afbouw van de schepen start medio 2022. “Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom is het engineering team op het hoofkantoor op Urk reeds gestart met de voorbereiding”, aldus Sales manager Piet Roskam.

Het team van Piet Brouwer Elektrotechniek is zeer verheugd met de verlenging van de samenwerking met de Groningse werf. Piet Roskam: “Het is heel prettig samenwerken. Steeds weer leveren we met elkaar in korte tijd en volgens een strakke planning de mooiste schepen op.”