Start werkzaamheden MS Eastern Rock

24 februari, 2019: Op korte termijn wordt door Piet Brouwer elektrotechniek in de haven van Urk gestart met de werkzaamheden aan boord van MS Eastern Rock.

De opvolger van de MS Western Rock is het elfde schip dat door Hartman Shipbuilding wordt gebouwd en het derde schip in deze serie. MS Eastern Rock is bijna 93 meter lang en beschikt over een “Roll-on Roll-off” systeem waarmee de vracht direct aan boord gereden kan worden zonder gebruik van een extra kraan en een “Open Top” waarmee (deels) zonder gesloten luiken kan worden gevaren.

Piet Brouwer elektrotechniek verzorgt op dit schip de engineering, installatie en levering van de complete elektrotechnische installatie en levert het verlichtingspakket, de navigatieverlichting, branddetectiesysteem, tankmetingsysteem en sensoren, boeg- en hekschroef motoren met daarbij de aansturing en de interne communicatie systemen. Zusterbedrijf Marble Automation levert het alarm- en monitoring systeem. De engineering en panelenbouw is inmiddels afgerond en het team Piet Brouwer elektrotechniek staat in de startblokken om aan boord te gaan. De Hartman R2 Carrier van 3285 dwt wordt naar verwachting eind mei opgeleverd.