Verlenging UK-151 Stellar succesvol opgeleverd

30 maart 2017: Piet Brouwer heeft de afgelopen periode meerdere visserijprojecten succesvol opgeleverd waaronder de verlenging van UK-151 “Stellar”. Het schip is verlengd met vier meter en voorzien van een nieuw Flyshoot systeem. Dit nieuwe systeem is in combinatie ontwikkeld door dochteronderneming Marble Automation en Osey/VCU TCD Urk en wordt inmiddels succesvol toegepast.

De voormalige Duitse SK-18 is verbouwd en omgevlagd naar de Belgische Z-182 “Hennie”. De Eurokotter kreeg groot onderhoud waarbij het stuurhuis, alle schakelkasten en bedieningspanelen bijna geheel zijn vernieuwd.

Een brand in de machinekamer van vissersschip NG-21 beschadigde vooral de hoofdkabelbanen naar het stuurhuis. Piet Brouwer elektrotechniek heeft het schip in korte tijd voorzien van de benodigde nieuwe bekabeling. 

Aan boord van de ST-2 “Boreas” heeft Piet Brouwer elektrotechniek de E-installatie overgezet van 110Volt gelijkspanning naar 400/230Volt wisselspanning. Een omvangrijke metamorfose waarbij vrijwel alles is vernieuwd. 

Voor L-757 “Aaltje Postma”, FR-220 en de Franse “Saint Josse IV” leverde Piet Brouwer elektrotechniek de E-panelen bestaande uit één verdeelkast met daarbij een bedieningspaneel voor de vangstverwerking.

Op korte termijn zal Piet Brouwer elektrotechniek ook de E-panelen leveren voor UK-176, bestaande uit één verdeelkast met daarbij twee bediening-panelen voor de vangstverwerking. De installatie zal plaatsvinden in Urk. Tevens zal in Harlingen een nieuw Marble Automation alarmsysteem met een hoofdmotor bewakingssysteem worden geïnstalleerd aan boord van de UK-148.