Piet Brouwer Power Solutions is gespecialiseerd in het plaatsen van aggregaten. Levering van de aggregaat is mogelijk als onderdeel van de complete stroomvoorziening. Deze elektrotechnische oplossingen vallen binnen het bedrijfsonderdeel Power Solutions.

Overal waar geen sprake is van een vast elektriciteit netwerk garandeert Piet Brouwer Power Solutions uw productielocatie van een complete energievoorziening. Of het nu off-grid is of in combinatie met uw bestaande netaansluiting.

Bij ons bent u verzekerd van een totaaloplossing die volledig turn key wordt opgeleverd. Wij doen dit voor industriële klanten wereldwijd.

Er zijn nogal wat soorten en typen generatoren. Deze pagina kunt u gebruiken als informatievoorziening. Verder kunnen we zo specifiek toelichten welk type het meest geschikt in uw situatie.


Wat is een aggregaat?

Een aggregaat is een machine die elektriciteit opwekt. Binnen een aggregaat drijft een motor de generator aan die de elektriciteit opwekt.

In de praktijk wordt met aggregaat vaak hetzelfde bedoeld als een generator. De bekendste is een aggregaat met een dieselmotor. In het aggregaat drijft een dieselmotor aan die een as binnen de generator laat draaien. De as zet een magneet binnen de spoel in beweging met inductie tot gevolg. Het gevolg is dat er stroom opgewerkt wordt. Zo kan overal waar stroom nodig een aggregaat worden gebruikt als oplossing.

Bron 1

Waarom kiezen voor een aggregaat?

Aggregaten zijn er van groot tot klein. Kleinere varianten worden gebruiken voor de stroomvoorziening van woningen, bouwketen, wegwerkzaamheden etc. Eigenlijk overal waar geen direct stroomvoorziening in de buurt is. Door veranderende weersomstandigheden kan het zijn dat de stroomvoorziening niet constant is. Ook dan is een aggregaat een geschikte tijdelijke noodstroomvoorziening.

Grotere aggregaten kunnen gekoppeld worden om een groter vermogen te realiseren. Op die manier kunnen fabrieken, evenementen en zelfs fabrieken draaiend worden gehouden. Piet Brouwer Elektrotechniek is gespecialiseerd in deze grootschalige projecten.

Benamingen en toepassingen

Een generator kan overal nodig zijn waar geen sprake is van een vaste stroomvoorziening. Zoals aan boord van een schip of op plekken in Afrika. Omdat voor elke situatie iets anders nodig is, zit er verschil in al deze generatoren.

Op de meest onbereikbare plekken kan stroom nodig zijn. Daarom worden generatoren van groot tot klein geleverd. Om onderscheid te maken wordt soms een aanvullende benaming gebruikt. Dit zegt iets over de plaats of sector waar de generator wordt gebruikt. Of de benaming zegt iets over de toepassing. Denk aan:

  • Marine generator – Gebouwd voor de maritieme sector
  • Container generator – een generator op of in een containerbehuizing
  • Industriële generatoren – gericht op industriële toepassingen
  • Aggregaten (in de praktijk wordt hier vaak hetzelfde als een generator bedoelt)

Toepassingen:

Onze werkwijze in 4 stappen

Piet Brouwer Power Solutions zorgt wereldwijd voor stroomvoorziening. Dat doen we in stedelijk gebied en op afgelegen plekken. Wind, water en zonne-energie zorgen voor transities in het stroomnetwerk. Bedrijven zijn afhankelijk van een stabiele stroomtoevoer en kiezen daarbij voor het begrip Power Solutions van Piet Brouwer. Bij de brede aanpak werken we in vier stappen:

  1. Inventarisatie en engineering
  2. Leveren van generatoren en bijbehorende componenten
  3. Montage en installatie
  4. Wereldwijd onderhoud

Aggregaten op diesel, gas, hybride en meer

Meest voorkomend zijn de aggregaten met een dieselmotor. Maar onze specialisten zijn daarnaast in staat om generatoren aan te sluiten die werken op gas of andere energiebronnen.

Levering vanaf 275 kVA tot en met 2000+ kVA

Piet Brouwer Power Solutions werkt met aggregaten van de merken Himoinsa, Iveco en Caterpillar. De specialisten zijn daarnaast in staat om alle merken en types aggregaten aan te sluiten.

Voor de industriële sector, bieden we volledige oplossingen voor elke stroombehoefte. Meestal zijn dat aggregaten van 275 kVa tot en met 2000 kVa en meer.

Referenties

We leveren generatoren als onderdeel van een complete oplossing. Zo zorgen we voor een constante stroomvoorziening in ziekenhuizen, bierbrouwerijen, zandzuigers en als noodstroomvoorziening. Bekijk hier de referenties met beeld en specificaties.

Neem vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact op met specialist Cees de Vries via +31 (0) 527-681651 of cdevries@pietbrouwer.nl