MS Sound Enterprise

Damen Shipyards koos voor een samenwerking met Piet Brouwer Elektrotechniek voor de bouw van de Twin Axe Fast Crew Supplier 2610, MS “Sound Enterprise”.

Op 28 november 2012 werd het schip door Damen Shipyards in Den Helder opgeleverd aan haar Zweedse opdrachtgever. De ‘Sound Enterprise’ is door Piet Brouwer elektrotechniek voorzien van een complete elektrische installatie. Nadat eerder dat jaar al het hydrografische survey schip ‘Guardian’ is opgeleverd door Piet Brouwer Elektrotechniek, kon nu dus opnieuw de offshore markt bediend worden. Door de efficiënte manier van werken en goede samenwerking met de werf en de andere toeleveranciers, werd de installatie in een korte tijd en ruim binnen de planning op de Damen werf in Den Helder geïnstalleerd.

Het Twin Axe ontwerp is op de markt gebracht in juni 2011 en is een verdere ontwikkeling van het enorm succesvolle Sea Axe concept van Damen Shipyards. De Twin Axe 2610 heeft een lengte van 25,75 en is gebouwd van aluminium. Door de unieke rompvorm heeft het schip een uitstekende zeewaardigheid en is in staat ook in ruwe zee op volle snelheid (26 knopen) haar bemanning en passagiers veilig en comfortabel naar de plaats van bestemming te brengen.  Het schip biedt ruimte aan 12-24 passagiers en kan gemakkelijk omgaan met golfhoogten van 2,5 meter, zonder enig verlies van prestaties. Uitgebreide tests hebben uitgewezen dat het schip onder bepaalde omstandigheden boegslagen volledig reduceert. Damen Shipyards heeft dit type catamaran ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Technische Universiteit Delft en andere wetenschappelijke onderzoeksinstituten.

Piet Brouwer elektrotechniek is trots te mogen hebben meegewerkt aan dit prachtige project en voegt hiermee wederom een uniek project toe aan de portfolio van schepen in de beroepsvaart.

Specificaties

Lengte25,75
Breedte10,40
Diepgang2,90
Bouwjaar2012
Motoren2 x MTU/ Caterpillar up to 1800 bkW (2410 bhp)
WerfDamen Shipyards Bergum B.V., Bergum
Generatoren1 + 1 Caterpillar C2.2 Up to 22.5.0 kW / 28.0 kVA

Links