MY Vulcan

Dit 46 meter jacht is gebouwd in Vicem’s eco-bewuste fabriek in Antalya, Turkije, waar men gebruik maakte van composietmaterialen en met hars-geïmpregneerde sandwich technieken. Dit bouwproces geeft de boot een goede sterkte – gewicht verhouding en is daardoor relatief zuinig, licht en snel, maar is daarnaast ook solide genoeg om een ruwe zee te kunnen weerstaan. En dat is geen grootspraak. Volgens de bouwer heeft de Vulcan heeft een bereik van 4000 zeemijlen bij een snelheid van 12 knopen en een maximum snelheid van 25 knopen. Deze aanzienlijke snelheid wordt mogelijk gemaakt door haar lage gewicht, in combinatie met twee stoere en krachtige motoren met samen 7.300 pk.

Het 46 meter lange jacht kan goed gebruikt worden als charterschip of voor persoonlijk gebruik, daar haar uitrusting aan boord op zijn zachtst gezegd super-luxe te noemen is. De eigenaarsuite over de volle breedte van het schip bevindt zich op het hoofddek en omvat zowel een kantoor en een fitnessruimte, mocht je willen gaan werken of zin hebben in een work-out. Er is ook een jacuzzi en een full -beam head. Geen verkeerde voorzieningen, nietwaar?

Het schip heeft nog zes gastenverblijven, evenals een atrium met zonnedak dat zich uitstrekt van het zonnedek tot aan het benedendek, waardoor het schip ruim voorzien wordt van veel daglicht. Een relatief geringe diepgang zorgt ervoor dat het schip ook uit de voeten kan in de ondiepe wateren van Florida en de Bahama’s. En mocht u daar vertoeven dan bestaat er de kans dat u binnen afzienbare tijd misschien oog in oog komt met deze Turkish delight.A relatively shallow draft ensures that the boat can handle skinny Florida and Bahamian waters, too. Which means sometime soon you might come face to face with this Turkish delight.

Specificaties

Lengte46,00
Breedte9,24
Diepgang2,20
Bouwjaar2012
Motoren2x MTU 16V4000 M90 @ 3650 HP
WerfVicem Turkey

Links