In beeld: Mark Heldoorn, Vestigingsmanager Harlingen

10 oktober 2016: Na de overname van collega-installateur Elektrotechniek Harlingen door Piet Brouwer elektrotechniek op 1 januari van dit jaar, is Mark Heldoorn vestigingsmanager van de nieuwste Piet Brouwer locatie. Samen met een collega stuurt hij de monteurs in Harlingen aan en zorgt hij ervoor dat alles op rolletjes loopt.

Marks werkdag begint met een rit naar de hoofdvestiging in Urk om bestelde materialen op te halen. Aangekomen in Harlingen zorgt hij dat de benodigde informatie en materialen bij de monteurs terechtkomen zodat zij zich volledig op hun werkzaamheden kunnen richten. Daarnaast zorgt Mark voor de administratieve verwerking van de materialen en stelt hij offertes op. “Ook probeer ik zoveel mogelijk bij klanten langs te gaan om te zien of alles naar wens verloopt.” 

Mark is sinds 1999 werkzaam bij Piet Brouwer elektrotechniek. Hij begon in de buitendienst. “Mijn werk als monteur bestond voornamelijk uit storingswerk en kleine klussen aan boord van vissersschepen. Het verveelde nooit! Je probeerde problemen die er waren zo snel mogelijk op te lossen zodat een eigenaar weer geld kon verdienen. Dat gaf mij altijd de “boost” om door te gaan. Het mooie van deze functie was dat ik een heleboel contacten heb opgedaan. Soms hoorde je verhalen van klanten waar je stil van werd.”

Mark vindt het moeilijk te zeggen welk project hem door de jaren heen het meest is bijgebleven. “Ik heb in mijn loopbaan bij Piet Brouwer elektrotechniek zoveel mooie herinneringen opgebouwd, elke klus had weer nieuwe uitdagingen. Het project van de nieuwbouw kotter UK-153 Lub Senior heeft diepe indruk op mij gemaakt. De kotter is gebouwd in Polen waar ik ruim een half jaar heb gezeten. Het was een prachtige ervaring waar ik een heleboel heb geleerd. Elke keer als ik deze geweldige kotter zie varen ben ik erg trots.”

Piet Brouwer elektrotechniek wordt door Mark omschreven als “helder” en “krachtig”.

“Het bedrijf onderscheidt zich in de manier van werken: niets is te veel, er is altijd een oplossing. Dat maakt een onderneming erg krachtig. Vorig jaar bouwden wij in twintig weken een zeer groot schip af. Er moest 160 kilometer kabel worden gelegd, aangesloten en getest: niet niks. Het was een zeer uitdagende opdracht en als je dan hoort dat de klant zeer tevreden is, dan doe je het goed als bedrijf en werknemer!” 

Op de vraag waarom Mark het zo leuk vindt om bij Piet Brouwer elektrotechniek te werken antwoordt hij dat er geen dag hetzelfde is. “Altijd is er weer een nieuwe uitdaging. Je werkt steeds met andere materialen, eisen en collega’s. Dat is het leuke aan dit bedrijf: iedereen is bijna overal inzetbaar.”