DALI SYSTEM VOOR 43M REBUILD MOTORJACHT

7 november, 2019: Piet Brouwer elektrotechniek heeft de opdracht gekregen voor de engineering en installatie van het volledige elektrische systeem voor de rebuild van een 43-meter lang motorjacht. Daarnaast levert Piet Brouwer elektrotechniek het alarm- en monitoringssysteem, de NavCom installatie en het AV/IT systeem.

Piet Brouwer elektrotechniek heeft een vooraanstaande rol bij deze rebuild en wordt verantwoordelijk voor de engineering en installatie van alle elektrische systemen. Ook verzorgt Piet Brouwer de LED-verlichting, het entertainmentsysteem en alle navigatie- en communicatieapparatuur. Het AMCS-systeem wordt geleverd in samenwerking met zusterbedrijf Marble Automation.
Het verlichtingssysteem aan boord wordt opgebouwd met een Digital Addressable Lighting Interface netwerk, een internationaal en wereldwijd gedragen standaard voor het effectief en intelligent installeren en beheren van verlichting. Het belangrijkste voordeel is een vereenvoudigde maar zeer flexibele installatie en het gebruiksgemak voor de eigenaar. Piet Brouwer elektrotechniek heeft hiervoor een aantal gespecialiseerde leveranciers geselecteerd om de hoogste kwaliteit op het gebied van verlichting en aansturing te kunnen waarborgen. Met het DALI systeem worden enkele slimme toepassingen op het gebied van comfort, veiligheid en energiebesparing gerealiseerd. Door het toepassen van slimme sensoren gaat het licht alleen aan waar gewenst of noodzakelijk. De hoeveelheid licht wordt vervolgens bepaald aan de hand van het moment en de situatie door de DALI controllers. Ook kan de bemanning met één druk op de knop, volgens vooraf geprogrammeerde settings, de juiste sfeer bepalen voor het moment. Zo kan de lounge gebruikt worden voor een zakelijke meeting, een romantisch diner of het kijken van een film.
Piet Brouwer elektrotechniek is inmiddels gestart met de werkzaamheden aan boord. De oplevering staat gepland voor medio 2020.