Elektrische installatie voor Contest 72

In opdracht van Contest Yachts is Piet Brouwer aan het werk aan boord van een nieuw zeiljacht, de Contest 72. Contest Yachts is een gerenommeerde werf die elk jaar diverse jachten oplevert. De werf heeft een eigen elektrotechnische afdeling om gebouwde jachten van de installatie te voorzien. De laatste jaren neemt de vraag naar steeds grotere jachten toe en wordt het complexer om zelf de besturing en installatie in die grotere jachten te verzorgen. Contest Yachts is op zoek gegaan naar een betrouwbare partner hierin. Omdat Piet Brouwer Elektrotechniek en Marble Automation hoog aangeschreven staan en van oudsher ervaring hebben op de jachten, is voor ons gekozen.

Piet Brouwer Elektrotechniek heeft de hele technische installatie voor het jacht uitgedacht, getekend en installeert deze ook zelf. We leveren de kabels en leveren de panelen geheel verzorgd aan. 

Het Marble besturingssysteem zal geheel geprogrammeerd worden aangeleverd, waardoor er op een flexibele, betrouwbare en zeer snel verwerkende besturing aan boord gerekend kan worden. De installatie bestaat grotendeels uit 24 volt Lithium ion batterijen met 2 generatoren van 11 kW, aangestuurd en gemonitord met het Marble systeem.

De planning is dat de 72 ft Sailing Yacht in het voorjaar van 2015 wordt opgeleverd. Details elektrische installatie aan boord: link