Hartman Classic MY ‘Livingstone’ te water

9 juni 2016: Piet Brouwer elektrotechniek heeft de werkzaamheden aan het 24 meter lange en 6,7 meter brede Hartman motorjacht ‘Livingstone’ succesvol voltooid. De Hartman Classic is te water gelaten en de komende weken zullen er proefvaarten plaatsvinden. Het schip beschikt over de modernste technieken en zal voornamelijk de kustwateren en Noorse Fjorden gaan bevaren.

Piet Brouwer elektrotechniek is verantwoordelijk voor het ontwerp en de aanleg van de complete elektrische installatie en audio/video- en navcom installatie van het klassieke jacht. Ook het elektrische deel van het hydraulische systeem is verzorgd door Piet Brouwer elektrotechniek. Dochteronderneming Marble Automation leverde het alarm- en monitoring systeem.

Het casco is gebouwd door VCU op de werf van Royal Denship. De Nederlandse eigenaar van ‘Livingstone’ ontwikkelde in samenwerking met VCU de passerelle van het schip, waarvoor Piet Brouwer elektrotechniek de elektrische installatie heeft ontworpen en Marble Automation de besturing maakte.