Slimme verlichting voor Kramers’ Seafood

Begin 2022 heeft Piet Brouwer Elektrotechniek een mooi project bij Kramers’ Seafood afgerond. Het visverwerkingsbedrijf is grondig vernieuwd en uitgebreid en Piet Brouwer Elektrotechniek heeft de elektrische installatie uitgevoerd. “Dit resulteerde in een hele mooie opdracht”, aldus Gerrit Barends, projectmanager van dit project. “De nieuwbouw van Kramers’ Seafood is op loopafstand van ons eigen bedrijf en dat zorgt al voor verbinding.”

Bij een gehele elektrische installatie kun je denken aan de energievoorziening, alle aansluitpunten voor machines, verlichting en een voorlopige 600kVA aan generatorvermogen om deze uitbreiding te kunnen voeden. Naar verwachting kan er eind 2023 een transformator geplaatst worden om het nieuwe deel op het elektriciteitsnet aan te sluiten.

Met betrekking tot de verlichting in de nieuwbouw verteld Gerrit: “Door het slim schakelen en positioneren van de verlichting in de vriescel konden we met de helft van de armaturen toe. Alle toegepaste verlichting is LED en geschikt voor de voedselindustrie. Daarbij is een ideale balans gezocht tussen energieverbruik, lichtopbrengst en kleurweergave.”

Kramers’ Seafood kan na de oplevering meer vis verwerken, produceren, verhandelen, opslaan en distribueren. Dit alles op een duurzamere manier met een installatie die voldoet aan de allernieuwste ontwikkelingen en eisen op het gebied van energie en voedselveiligheid.